RUSI PRAVE MIG 41: Biće brži od rakete i juriće najmanje 4 maha!

Neoborivi presretač

RUSI PRAVE MIG 41: Biće brži od rakete i juriće najmanje 4 maha!

Planeta -

Ruska kompanija „Mig” započela je izradu novog vojnog aviona koji će zameniti postojeći Mig-31. Glavna odlika najnovijeg lovca-presretača je što će moći da razvije hipersoničnu brzinu, a prema najavama, proizvodnja bi trebalo da počne do 2025. godine.

O ovom avionu se gotovo ništa ne zna jer, kao i svi drugi najmoćniji vojni projekti, nosi oznaku „tajno“.Projekat konstruisanja novog presretača pokrenut je početkom 2014. godine. Tada je predstavnik Komiteta Državne dume RF za odbranu, poslanik Aleksandar Tarnajev, saopštio da je potpisan odgovarajući dokument o izvođenju naučno-istraživačkih i ogledno-konstruktorskih radova na lovcu-presretaču Mig-41.

Novi avion će imati sve najbolje karakteristike njegovog prethodnika, koristiće se najmoderniji materijali i moći će da razvije brzinu od preko četiri maha, što znači da će biti brži od rakete. Zbog brzine koju će avion moći da razvije, nijedan trenutno postojeći protivvazdušni sistem, sem ruskog S-500, neće biti u stanju da ga obori.

Inače, Mig-31 je se i dalje smatra okosnicom ruske avijacije, a trenutno je u toku modernizacija određenog broja tih letelica. Kako je ranije najavljivano, Mig-31BM će dobiti novu avionsku elektroniku, naoružanje i radarsku opremu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track