(VIDEO) EKSPLODIRAO U VAZDUHU: Novi snimak pada aviona, pilot dao otkaz pre leta!
Foto: Printscreen YT

Pad aviona iz novog ugla

(VIDEO) EKSPLODIRAO U VAZDUHU: Novi snimak pada aviona, pilot dao otkaz pre leta!

Planeta -
Putnički avion se srušio u ruskom Rostovu na Donu sa 62 putnika a svi koji su bili u letelici su stradali. Novi snimak koji su objavili ruski mediji mogao bi da dovede do obrta u istraživanju.

Objavljen je još jedan snimak katastrofalne nesreće. Na njemu se iako slabijeg kvaliteta vidi pad aviona iz sasvim novog ugla.

Deo ruskih medija tvrdi da je letelica bila u plamenu i pre dodira sa tlom što bi moglo dovesti do obrta u istrazi, jer su do sad postojala tri scenarija: loši vremenske uslovi, pilotova greška ili tehnički kvar.

Ipak, stručnjaci tvrde da je jaka svetlost koja se vidi na novom snimku najverovatnije samo svetlo koje uvek bude upaljeno na avionu prilikom sletanja.

U javnost je procurila i informacija da je pilot Aristos Sokratus ignorisao upozorenja o lošem vremenu i opasnim turbulencijama koja mu je slala kontrola leta iz Rostova na Donu.

Takođe, Sokratosu je to trebalo da bude poslednji let za "Flajdubai", jer je potpisao ugovor sa "Rajanerom". Iza sebe je imao 5900 sati leta, dok je kopilot Alehandro Alava imao 5700 sati leta.

"Kakvo je vreme?", poslednje je pitanje koje je Sokratus uputio kontroli leta pre pada aviona, što je zabeleženo na snimku. a tokom razgovora nije moglo da se nasluti da nešto nije u redu, ili da su pilot i kopilot uznemireni.

( Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track