UHVAĆEN U HOLANDIJI: Uhapšen francuski državljanin zbog planiranja terorističkog napada
Foto: Profimedia

Pronađen u raciji

UHVAĆEN U HOLANDIJI: Uhapšen francuski državljanin zbog planiranja terorističkog napada

Planeta -
Holandsko tužilaštvo je saopštilo da je u Roterdamu, na zahtev francuskih vlasti, uhapšen Francuz za koga se sumnja da je učestvovao u planiranju terorističkog napada

PARIZ - Francuski državljanin, koji je danas uhapšen u Holandiji, osumnjičen je da je zajedno sa Redom Kriketom, osumnjičenim za terorizam, planirao napad u Francuskoj u ime Islamske države, javila je agencija AFP, pozivajući se na neimenovane policijske izvore.

Reda Kriket je uhapšen u četvrtak u blizini Pariza, podseća AFP. Francuske vlasti su decembru prošle godine označile 32-godišnjeg Francuza, koji je uhapšen u Holandiji, za veze sa terorističkom organizacijom, naveli su policijski izvori. Holandsko tužilaštvo je saopštilo da je u Roterdamu, na zahtev francuskih vlasti, uhapšen Francuz za koga se sumnja da je "učestvovao u planiranju terorističkog napada".

Agencije navode da je osumnjičeni planirao napad u Francuskoj, ali se u saopštenju tužilaštva ne pominje veza sa napadima u novembru prošle godine u Parizu. Očekuje se da će osumnjičeni, čiji identitet nije objavljen, uskoro biti isporučen Francuskoj, preneo je AP. Racija je sprovedena u dve ulice u zapadnom delu grada, a nekoliko obližnjih kuća je evakuisano zbog bezbednosti stanovnika, naveo je AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track