STRAVIČNE ISPOVESTI IZ ISTANBULA: Krvi je bilo svuda, bili smo lice u lice sa bombašem
Foto: AP

Napad na aerodrom Ataturk

STRAVIČNE ISPOVESTI IZ ISTANBULA: Krvi je bilo svuda, bili smo lice u lice sa bombašem

Planeta -

Svedoci koji su se u trenutku terorističkog napada, u kojem je ubijeno više desetina ljudi, zatekli na istanbulskom međunarodnom aerodromu Ataturk, opisuju šta su videli na poprištu krvoprolića.

Hevin Zini (12) je s roditeljima u Istanbul doletela iz Dizeldorfa nešto pre napada.

"Krvi je bilo svuda po podu, sve je bilo porazbijano", ispričala je ova devojčica agenciji AP.

Južnoafrikanka Džudi Faviš je u Istanbul doletela pre dva dana iz Dablina i upravo se spremala za ukrcavanje na let za svoju domovinu kada je u svojoj relativnoj blizini začula snažnu eksploziju i pucnjavu.

"Sakrila sam se ispod šaltera", rekla je. Kaže da je videla kako je deo ljudi pobegao u podrumski restoran. Tamo su navodno proveli sat vremena pre nego im je dozvoljen odlazak.

Neki od putnika su, pošto su izašli iz aerodromske zgrade, seli na obližnji travnjak i posmatrali šta se događa oko njih. Među njima su i Pol i Suzi Rus iz južnoafričkog Kejp Tauna, koji su u vreme napada trebalo da krenu kući.

"Popeli smo se pokretnim stepenicama prema terminalu za odlaske kada je neko zapucao. Videli smo nekog tipa kako hoda po holu, bio je sav u crnom, nosio je pištolj", opisao je Pol.

Novinar Stiven Nabil svoje je iskustvo izneo putem serije objava na Tviteru.

"Upravo smo napustili aerodrom. Moja supruga ke povređena u napadu. Našli smo se licem u lice s napadačem dok je pucao. (...) Ona je sedela u kafiću, a ja sam otišao na treći sprat da nam kupm nešto za jelo. Čuo sam pucnjavu i odmah otrčao prema njoj. Čim sam sišao dole, video sam da je sve bilo prazno, a terorista puca prema nama. Uhvatio sam je za ruku, povukao je za sobom, a onda sam provalio u jedan lokal. Sakrili smo se u orman u frizerskom salonu. U strahu smo tamo čekali dok je on pucao ispred. Sedeli smo 45 minuta i pitali se ko će otvoriti vrata ormana. Jedva smo se izvukli", napisao je Nabil.

Kaže da su on i supruga na istanbulskom aerodromu bili samo u prolazu, vraćali su se s medenog meseca i hvatali avion za Njujork, gde žive. "Kad su meci počeli da lete blizu nas, zagrlio sam je i poljubio", prisetio se.

(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) BOMBAŠ SAMOUBICA RAZNEO SE U PARAMPARČAD: Pogledajte kako je povukao osigurač

(VIDEO) POPRIŠTE MASAKRA U ISTANBULU: Trenutak straha posle eksplozije

NAJPOTRESNIJI MOMENAT MASAKRA U ISTANBULU: Ovo je fotografija koja je uznemirila svet!

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja