PREJELI SE KOLAČA SA TRAVOM: Pekar otrovao prijatelje na zabavi, svi zaglavili u bolnici
Foto: Profimedia

Stavio ulje kanabisa u recept

PREJELI SE KOLAČA SA TRAVOM: Pekar otrovao prijatelje na zabavi, svi zaglavili u bolnici

Planeta -

Šest osoba je završilo u bolnici na severu Nemačke nakon što su konzumirali čokoladni kolač koji je bio punjen uljem kanabisa.

Incident se dogodio u gradiću na severu Nemačke prošle nedelje kada je šestoro ljudi u toku jedne noći pozvalo hitnu pomoć u kratkom razmaku, a svi su imali simptome mučnine i povraćanja.

Nakon što ih je policija saslušala, ispostavilo se da su svi jeli čokoladni kolač koji je pripremio njihov zajednički prijatelj.

Četrdesetdvogodišnji pekar je rekao policiji da je kanabisovo ulje dodao kao sastojak. I pekar je pojeo parče kolača i navodno je, tokom ispitivanja, nekoliko puta imao iste simptome kao i njegovi prijatelji koji su pozvali hitnu pomoć.

Gosti starosti od 23 godine do srednjih ’50-ih godina nisu bili obavešteni o tajnom sastojku, a pekar bi mogao da bude optužen za nanošenje telesnih povreda i krivična dela u vezi sa rasturanjem droge.

Policija je zadržala ostatak kolača radi dalje istrage. U nekim zemljama dozvoljeno je konzumiranje kanabisovog ulja sa pekarskim proizvodima, ali doziranje mora biti strogo kontrolisano.

Kanabisovo ulje, poput žestokih alkoholnih pića kao što je votka, utiče na jetru u slučajevima preteranog konzumiranja. Za razliku od alkohola, do delovanja konoplje dolazi kasnije, što može dovesti do predoziranja.

(Rs-Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track