(FOTO) ONI SU IMALI SREĆE: Preživela tri fudbalera, dva člana posade i novinar!
Foto: Printscreen

tragedija u kolumbiji

(FOTO) ONI SU IMALI SREĆE: Preživela tri fudbalera, dva člana posade i novinar!

Planeta -

U padu avion koji se srušio sinoć u Kolumbiji kod Medeljina, rodnog mesta kralja kokaina Pabla Eskobara, od 81 putnika i članova posade preživelo je prema poslednjim informacijama šest putnika

Preživeli su: stjuardesa Himena Suarez, tehničar Ervin Tumiri, novinar Rafael Hanzel i trojica fudbalera: Alan Lusijano Rušel, Džekson Ragnar Folman i Elio Ermito Sampijer Neto.

Objavljeno je ime fudbalera koji je izvučen živ iz olupine, ali je preminuo na putu do bolnice. To je Markos Danilo Padilja.

Iz olupine aviona poslednji je živ izvučen još jedan fudbaler. To je Elio Ermito Sampijer Neto (31), on je odbrambeni igrač Šapekoensea.

Tehničar Ervin Tumiri (Foto FB)
Tehničar Ervin Tumiri (Foto FB)

Prethodno je od šest preživelih koji su dovezeni u bolnici jedan povređeni podlegao povredama, pa se broj žrtava popeo na 76, međutim u međuvremenu je izvučen Sampijera koji je šesti preživeli putnik u padu aviona venecuelanske kompanije "Lamia".

Alan Rušel (27)je prvi spaseni putnik iz olupine aviona, au nesreći je zadobio povrede glave i višestruke prelome uključujući i prelom kuka, izveštavaju brazilski mediji.

Alan Rušel (27), brazilski fudbaler od letos ponovo brani boje Šapinkoensa, za koji je igrao i 2013. godine. Među preživelima je i jedan član posade stjuardesa iz Bogote Himena Suarez.

Poslednji identifikovani preživeli putnik je Rafael Henzel, brazilski novinar.

Kako navodi BBC, avion se srušio u planinskom području u okolini Medeljina oko 22 sata po lokalnom vremenu.

Čarter avion je poleteo iz Sao Paola u Brazilu oko tri sata posle podne, a nakon kratke pauze u gradu Santa Kruz dela Siera u Boliviji, nastavio je putovanje ka Kolumbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja