POSLE 15 GODINA REŠENO BRUTALNO UBISTVO: Na telu nemačke Medlin Meken nađen DNK neonacističkog ubice
Foto: Printscreen Yt

Jedna od najvećih krimi drama u nemačkoj istoriji

POSLE 15 GODINA REŠENO BRUTALNO UBISTVO: Na telu nemačke Medlin Meken nađen DNK neonacističkog ubice

Planeta -

Jedna od najvećih krimi drama u nemačkoj istoriji rešena je pošto je DNK neonacističkog masovnog ubice Uvea Boenhardta pronađeno na ostacima nestale devojčice Pegi Knobloč.

Boenhardt i njegov prijatelj Uve Mundlos počinili su samoubistvo 2011. posle neuspele pljačke banke s kojom su hteli da finansiraju svoju neonacističku organizaciju Nacionalsocijalističko podzemlje (NSU) koja je između 2000. i 2007. ubila devet migranata i jednu policajku.

"Nacistička mlada" Beate Ščepe (41) ispričala je sudijama da želi da svedoči o brutalnoj smrti devetogodišnjakinje koju je, smatra se, ubio jedan od njenih ljubavnika. Ščepe, koja je jedina živa iz NSU ćelije, trenutno je na suđenju zbog svoje uloge u ubistvima. I Boenhardt i Mundlos bili su njeni ljubavnici, a na njihovim računarima posle njenog hapšenja pronađena je pornografija i nacistička propaganda.

Sada te kompjutere ponovno pregledaju kako bi otkrili još tragova koji se tiču smrti malene Pegi Knobloč.

Brojne igračke, uključujući i medvedića, pronađene su u skrovištu olupine njihovog karavana kojeg je Ščepe zapalila kada su se njeni ljubavnici ubili.

U njihovom skrovištu policija je pronašla i igru Pogromoli koju su sami izmislili, a sličnu Monopolu, u kojoj je pobednik onaj koji prikupi najveći broj Jevreja u plinskoj komori.

Pegi Knobloč - često nazivana nemačkom Medi Meken - imala je samo devet godina kada je nestala u maju 2001.

Pošto se nije vratila iz škole, osim u Nemačkoj nedeljama su je tražili i u Turskoj i Češkoj, ali je nisu pronašli. Uprkos tome, mentalno zaostao muškarac iz područja gde je Knobloč nestala, priznao je 2002. godine da je ubio devojčicu samo da bi prikrio činjenicu da ju je seksualno zlostavljao.

Muškarac je kasnije povukao svoje priznanje, ali osuđen je na život u zatvoru i poslat u psihijatrijsku bolnicu na služenje kazne. Muškarcu je 2014. godine zatvorska kazna poništena, zatim je pušten.

Ali, ranije ove godine, skupljači pečuraka pronašli su njeno telo samo 15 kilometara od njen kuće, a 150 kilometara od mesta gde su se Boenhardt i Mundlos ubili 2011.

(Jutarnji/ Dejli Mejl)

REŠENA MISTERIJA: Otkriveno ko je nepoznata devojka iz Rima, i nije mala Medlin!

(VIDEO) KONAČNO NAŠLI MALU MEDI? Telo plave devojčice nađeno u koferu kraj puta u Australiji

MALA MEDLIN BI U MAJU NAPUNILA 13 GODINA: Porodica je i dalje traži a kod kuće je čeka njena soba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track