DO KONAČNE POBEDE: Asadova vojska u žestokoj ofanzivi zauzela veći deo istočnog Alepa
Foto: Reuters

Veliki napredak

DO KONAČNE POBEDE: Asadova vojska u žestokoj ofanzivi zauzela veći deo istočnog Alepa

Planeta -

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je sirijska vojska ostvarila veliki napredak u poslednja 24 časa u istočnom delu sirijskog grada Alepa i da je dramatično promenila situaciju na terenu.

"U poslednja 24 časa, zahvaljujući dobro pripremljenim i pažljivim akcijama, sirijski vojnici su radikalno izmenili situaciju na terenu", rekao je na konferenciji za novinare portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

On je dodao da je "potpuno oslobođena polovina teritorije koju su pobunjenici okupirali u poslednjih nekoliko godina u istočnom Alepu".

(VIDEO) TERORISTI BEŽE KO ZEČEVI IZ ALEPA: Asadova vojska im rasturila najvažnije uporište

Konašenkov je rekao da zapadne zemlje pozivaju na uvođenje sankcija protiv Rusije jer je 80.000 civila oslobođeno u Alepu i zato što to nije bilo u planovima ministarstava spoljnih poslova Britanije i Francuske, kao ni američkog Stejt departmenta niti nemačkog Bundestaga.

Portparol je dodao da u oslobođenim područjima žive desetine hiljada dece i da su mnoga dobila u ruskim humanitarnim centrima hranu, vodu i medicinsku pomoć prvi put poslije dugo vremena, preneo je TASS.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Konašenkov je rekao da su teroristi koristili ove Sirijce u poslednjih nekoliko godina kao ljudski štit i da su u tome imali zaštitu zapadnih političara.

(VIDEO) SPREMAN FINALNI UDARAC NA TERORISTE U ALEPU Asadova vojska opkolila grad, samo čekaju signal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track