TRAMP MOŽE DA ODAHNE Sud odbacio zahtev za ručnim prebrojavanjem glasova u Viskonsinu
Foto: Reuters

Kraj cirkusa

TRAMP MOŽE DA ODAHNE Sud odbacio zahtev za ručnim prebrojavanjem glasova u Viskonsinu

Planeta -

Sudija Viskonsina odbacila je zahtev Džil Stajn, koja je bila kandidat Zelene stranke na predsedničkim izborima u SAD, da se glasovi u Viskonsinu ponovo prebrojavaju ručno.

Sudija Valeri Bejli-Rin je, odbacujući zahtev Stajnove, navela da neće biti potrebno angažovanje 72 službenika da bi se ponovo brojali glasovi.

"Poštujem zakon... Uprkos ličnom mišljenju. Možda se ne slažem s tim, ali moram da poštujem zakon", rekla je Bejli-Rin, preneo je Rojters.

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je pre dva dana da bi osvojio najviše glasova naroda na predsedničkim izborima da nije bilo "više miliona nelegalnih glasača". Tramp smatra da je ponovno prebrojavanje glasova u Viskonsinu "gubitak vremena".

POSTIZBORNA GROZNICA U AMERICI: Ponovo se broje glasovi u Viskonsinu!

"Pored osvajanja većine glasova Elektorskog kolegijuma, osvojio sam najviše glasova naroda ukoliko ne računate milione ljudi koji su glasali nelegalno", naveo je Tramp na Tviteru.

Inače, Tramp je pobedio Hilari u sve tri "sporne" države - sa oko 27.000 glasova više u Viskonsinu, 12.000 u Mičigenu i 68.000 u Pensilvaniji, dok je Džil Stajn dobila oko jedan odsto glasova u sve te tri države. Foks njuz kaže da je šarada koju je napravila zahtevajući ponovno prebrojavanje glasova privukla 12 veću pažnju mejnstrim medija kao što su ABC, CBS i NBC nego kompletna njena kampanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track