TRAMP RAZGOVARAO S PREMIJEROM PAKISTANA: Vi ste sjajan momak, kao da se 100 godina znamo!
Foto: Fonet/AP

U Islamabadu presrećni

TRAMP RAZGOVARAO S PREMIJEROM PAKISTANA: Vi ste sjajan momak, kao da se 100 godina znamo!

Planeta -

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp ponudio je pomoć u rešavanju problema Pakistana, a premijera te zemlje Navaza Šarifa je nazvao "sjajnim momkom", saopštila je danas pakistanska vlada.

Tramp je to rekao u prvom telefonskom razgovoru sa Šarifom koji ga je pozvao da bi mu čestitao na izbornoj pobedi. Kako se navodi u saopštenju, Tramp je kazao da Šarif ima "veoma dobru reputaciji".

"Vi ste sjajan momak. Ono što radite je izvanredno i svakodnevno vidljivo. Radujem se skorom sastanku. Dok razgovaram s vama premijeru, imam osećaj da razgovaram sa osobom koju dugo poznajem", rekao je Tramp, prenele su agencije. Tramp je naveo da je Pakistan izvanredna zemlja sa mnogim mogućnostima i da su Pakistanci jedan od najinteligentnijih naroda i ponudio pomoć u rešavanju problema te zemlje. On je dodao da bi voleo da poseti Pakistan, "fantastičnu zemlju sa fantastičnim ljudima".

Agencija AFP podseća da Tramp nije uvek imao blagonaklone komentare prema Pakistanu. U januaru 2012. godine na Tviteru je objavio: "Da budemo načisto - Pakistan nije naš prijatelj. Dajemo im milijarde i milijarde dolara i šta smo dobili? Izdaju i nepoštovanje".

Pakistan prilično zavisi od američke pomoći i u ovoj godini bi trebalo da dobije oko milijardu dolara za razvoj privrede i bezbednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track