(UZNEMIRUJUĆE) KLANICA UŽASA: Ubijao po 100 mačaka dnevno, pa ih prodavao restoranima kao zečje meso
Foto: Youtube/Printscreen

Kao u noćnoj mori

(UZNEMIRUJUĆE) KLANICA UŽASA: Ubijao po 100 mačaka dnevno, pa ih prodavao restoranima kao zečje meso

Planeta -

Jedan Kinez predstavljao se kao ljubitelj životinja koji želi da ih skloni sa ulice i pruži im dom.

Međutim, kako tvrde strani mediji, on je ubijao po 100 mačaka dnevno i njihovo meso prodavao restoranima. Na internetu se pojavio i snimak desetina životinja, zarobljenih u kavezima, koje su prevozili dalje ka klanici koja je radila 30 godina u Čengduu, na jugozapadu Kine.

Glavni mesar, Huang Fuping, navodno je prodavao mačje meso kao zečje za 20 juana (oko 3 evra) po kilogramu.Vlasti su zatvorile ilegalno skladište krajem novembra posle dojave volontera jednog azila za životinje. Pronađene su dve tone mesa, a 49 mačaka je spaseno.

Susedi su verovali da je Huang ljubitelj životinja koji je spasavao lutalice. Govorio je kako su mačke smeštene u luksuznoj kući od 50 kvadrata sa 24-časovnom klimatizacijom, ali u stvarnosti, bile su nagurane u kaveze od 20 centimetara.

Prodavao je meso trgovcima i restoranima širom Kine, kao i Julin festivalu gde se svake godine ubije 10.000 pasa i mačaka koje završe na tanjiru. Već godinama, aktivisti, pa i poznate ličnosti, bore se kineske vlasti najzad zabrane ovaj festival.

(UZNEMIRUJUĆE) MILIONI PASA ZAVRŠE KAO HRANA: Aktivisti traže zabranu psećeg festivala u Kini

(Miror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track