STIVEN HOKING O CRNOJ 2016: Ovo je najopasnije vreme za našu planetu, evo i zašto..
Foto: Reuters

Težak period za opstanak čovečanstva

STIVEN HOKING O CRNOJ 2016: Ovo je najopasnije vreme za našu planetu, evo i zašto..

Planeta -

Slavni fizičar i jedan od najpoznatijih naučnika našeg vremena, Stiven Hoking, napisao je vrlo zanimljiv tekst za britanski Gardian, u kome argumentuje zbog čega smatra da živimo u vrlo opasnim vremenima po opstanak čovečanstva.

U podužem komentaru Hoking opisuje kako je većinu svog života proveo u mehuru "izuzetne privilegovanosti. Slavni fizičar tako piše kako je i više izolovan od većine naučnika zbog slave koju su mu donele njegove naučno-popularne knjige, a stepenu njegove izolacije od ostatka sveta svoj doprinos dala je i njegova bolest.

Ekonomska nejednakost je veliki problem
Otkud globalni rast populizma?
Elite moraju da se trgnu i nauče poniznosti

U svetu ne nestaju samo poslovi, nego i cele industrije. Zbog toga moramo da pomognemo da se snađu u tom novom svetu, i da ih finansijski podržimo u tom procesu. Ako zajednice i ekonomije ne mogu da se nose s trenutnim migracija, moramo da uradimo mnogo više kako bi podstakli globalni razvoj, jer je to jedini način na koji milione migranata možemo da uverimo da ih budućnost čeka - kod kuće.

Mi to možemo, ali za tako nešto biće potrebno da elite, od Londona do Harvarda, od Kembridža do Holivuda, nauče lekcije godine na izmaku, a posebno lekciju o poniznosti, zaključuje čuveni fizičar.

(Gardian/ Index.hr)

NAJPAMETNIJI ČOVEK UPOZORAVA! Četvrtina svetske populacije umire zbog ovog zdravstvenog problema!

(VIDEO) PREŽIVEĆE SAMO KO NAPUSTI ZEMLJU Hoking: Nemamo vremena, moramo da pronađemo drugu planetu!

STIVEN HOKING UPOZORAVA: Čovečanstvo neće preživeti još 1.000 godina na Zemlji osim...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja