NIČU KAO PEČURKE: Nova palestinski terorička grupa preuzela odgovornost za napad u Jerusalimu
Foto: Reuters

Sve ekstremniji

NIČU KAO PEČURKE: Nova palestinski terorička grupa preuzela odgovornost za napad u Jerusalimu

Planeta -

JERUSALIM - Nepoznata palestinska teroristička grupa "Mučenik Baha Elejan" preuzela je odgovornost za napad kamionom u Jerusalemu, u kojem su poginula cetiri izraelska vojnika, a 17 ranjeno.

U saopštenju, objavljenom na internetu na arapskom jeziku, navodi se da tu organizaciju čine Palestinci koji nemaju "veze izvan Palestine" i preti novim napadima.

"Ovo nije prva operacija naše grupe i ona će biti praćena talasom karakterističnih operacija u odbranu našeg Jerusalima i u znak osvete naših mučenika i zatvorenika", navodi se u saopštenju.

Rojters ističe da se za grupu nije ranije čulo, kao i da ta agencija nije bila u mogućnosti da potvrdi autentičnost saopštenja, u kojem se preuzima odgovornost za napad u Jersalimu.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je ranije da je Palestinac, koji je kamionom uleteo u grupu izraelskih vojnika u Jerusalimu, verovatno bio pristalica Islamske države. U napadu u Jerusalimu, koji se desio juče kada je vozač kamiona uleteo u pešake, poginule su četiri osobe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track