(VIDEO) TRAMP PRVI PUT OD POBEDE: Nemam nikakve dilove s Rusijom, ali je prednost ako me Putin voli
Foto: Printscreen YouTube

Otvoreno o svemu

(VIDEO) TRAMP PRVI PUT OD POBEDE: Nemam nikakve dilove s Rusijom, ali je prednost ako me Putin voli

Planeta -

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp održao je danas konferenciju za novinare, prvu nakon šest meseci, gde je govorio o odnosima sa Rusijom, Vladimiro Putinom i povlačenjem iz biznisa.

Tramp je u obraćanju novinarima naglasio da "ukoliko ga Vladimir Putin voli" to je prednost, kao i da je Obamina administracija kriva za stvaranje Islamske države, a da bi sa Rusijom SAD mogli da se bore protiv džihadista. On je rekao da su Rusi najverovatnije hakovali SAD, ali je rekao da su to radile i mnoge druge države, najavivši detaljan izveštaj o tome za 90 dana.

18:10 - Služba bezbednosti je bitna i tamo ćemo staviti sjajne ljude. Oni će za 90 dana meni doneti izveštaj o hakovanju. I nas su probali da hakuju, ali sam rekao Rajnsu da mi postavi odličnu odbranu i on je to odradio. SAD svi hakuju uključujući Rusiju, Kinu i sve druge.

18:06 - Gradićemo zid sa Meksikom i nećemo čekati na pregovore godinu ili godinu i po. Meksiko će nam to nadoknaditi. To će se desiti.

18:04 - "Obamaker" je užasan i sredićemo ga.

18:02 - Tramp pohvalio Reksa Tilersona zbog njegovog iskustva u biznisu.

17:57 - Imamo velike gubitke u trgovini sa Kinom, Japanom, Meksikom... ali imamo i odličan tim u koji verujem.

17:50 - Menadžment kompanije ću prepustiti sinovima Donu i Eriku

17:49 - Nisam imao nikakve dogovore sa Rusijom. Nemam dugovanja, projekte, pozajmice...

17:46 - Nadam se da ću se dobro slagati s Putinom a Rusija može da nam pomogne u borbi protiv Islamske države.

17:40 - Jedini sam koji bi mogao da vodi kompaniju i državu u isto vreme ali neću.

17:36 - Obamina administracija je stvorila Islamsku državu.

17:35 - "Ako me Putin voli, to smatram prednošću, a ne obavezom", rekao je Tramp.

17:32 - Tramp je rekao da veruje da Rusija jeste hakovala SAD, ali da to nisu radili samo oni već mnoge druge zemlje i ljudi. On je obratio pažnju i na dokumenata koji su skoro objavljena i kojima je oblaćen, rekavši da su sramotne, neistinita i plasirana zahvaljujući njegovim protivnicima.

"Putin i Rusija objavili su saopštenje da su u pitanju lažne informacije i poštujem što je to uradio. Hakovanje jeste loše, ali pogledajte šta smo sve naučili. Hilari Klinton je saznala pitanja pre debate i nije to prijavila. Možete li da zamislite da se to meni dogodilo?", upitao je Tramp.

17:29 - Tramp rekao da izrada aviona F-35 kasni što stvara troškove od nekoliko milijardi dolara

17:25 - Pojavio se i sam Donald Tramp koji se zahvalio članovima novinarskih organizacija i onima koji su nedavno osudili lažne vesti o njemu, kao i izveštajima američkih obaveštajaca o navodnom hakovanju američkih izbora od strane Rusa.

17:17 - Okupljenim novinarima najpre se obratio novi potpredsednik SAD Majk Pens

"Počastvovan sam što ću obavljati funkciju potpredsednika Sjedinjenih Američkih Država i što ću stajati rame uz rame sa predsednikom koji će ponovo učiniti Ameriku velikom", rekao je Pens i zaradio aplauz prisutnih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track