PUKOVNIKOVE PROROČKE REČI: Ostvaruju se najmračnija Gadafijeva predviđanja
Foto: Profimedia, 0004230411

Crne prognoze

PUKOVNIKOVE PROROČKE REČI: Ostvaruju se najmračnija Gadafijeva predviđanja

Planeta -

Najmračnija predviđanja bivšeg lidera Libije Muamera Gadafija o razvoju događaja u toj severnoafričkoj zemlji i drugim arapskim zemljama nakon nasilnog svrgavanja legitimnih vlasti se obistinjuju, izjavio je brat bivšeg libijskog predsednika, lider Fronta za nacionalnu borbu u Libiji i nekadašnji koordinator libijsko-egipatskih odnosa Ahmed Gadaf el Dam.

Šest godina posle "arapskog proleća" Libija je od najbogatijih zemalja u Africi postala ratom opustošena zemlja koja živi praktično bez centralne vlade.

Nekada prosperitetni Libijci svakodnevno se suočavaju sa nestašicom hrane, goriva i lekova, nestankom električne energije. Zauzeti preraspodelom moći, novi lideri nisu u stanju da ujedine zemlju i započnu rekonstrukciju infrastrukture i privrede.

"Gadafi je bio istoričar i revolucionar sa životnim iskustvom. Imao je informacije o pretnjama u regionu Bliskog istoka… Upozoravao je na to još ’80-ih godina, sve je to zabeleženo. I sada se, nažalost, sve što je predvideo tačno ispunjava", rekao je on.

"Ako je problem bio u Gadafijevom odlasku sa vlasti ili (bivšeg iračkog lidera) Sadama Huseina, kako su oni tvrdili, onda zašto se sve to besmisleno razaranje i ubijanje i dalje dešava?“, dodao je El Dam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track