MAJKA IZ PAKLA OSTAVILA DECU GLADNU DA BI PLATILA UBICU: Sada će ih viđati u zatvoru
Foto: AP

Svako je roditelj

MAJKA IZ PAKLA OSTAVILA DECU GLADNU DA BI PLATILA UBICU: Sada će ih viđati u zatvoru

Planeta -

Stanovnica ruskog Kubana osuđena je na osam i po godina zatvora za pokušaj ubistva suparnice uz pomoć plaćenog ubice koga je nameravala da plati dečijim dodatom, piše agencija Ria prenoseći izveštaj iz istage.

Dvadesetdevetogodišnja žena živela je s muškarcem sa kojim ima dete. On ju je ostavio zbog druge, šest godina mlađe. Napuštena se žena požalila poznaniku i zamolila ga da pronađe čoveka koji bi uz naknadu bio spreman ubiti njenu suparnicu. On je obavestio policiju koja je organizirala susret sa lažnim ubicom kog je odglumio policajac.

Ubistvo je inscenirano, a kao dokaz njoj je pokazana fotografija "ubijene" suparnice. Misleći da je posao obavljen, ona je "ubojici" izdala potvrdu kojom na ime njenog dečijeg doplatka može unovčiti svotu od 200 hiljada rubalja. Potom je uhapšena i optužena za podsticanje i pokušaj ubistva i najam plaćenog ubojice o osuđena na osam i pogodina zatvora.

U Rusiji je dečji dodatak oblik državne podrške koji se isplaćuje porodicama za rođenje ili usvajanje dece, pod uslovom da roditelji nisu iskoristili pravo na druge mere državne podrške.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track