(VIDEO) PROROČANSTVO RUSKOG NOSTRADAMUSA: Ovo je starac Avelj predvideo za Putina i budućnost Rusije
Foto: Printscreen YouTube

Vidoviti monah

(VIDEO) PROROČANSTVO RUSKOG NOSTRADAMUSA: Ovo je starac Avelj predvideo za Putina i budućnost Rusije

Planeta -

Monah Avelj (svetovno ime Vasilij Vasiljev), koji je živeo krajem 18. veka, s neverovatnom tačnošću je predvideo napad Napoleonove vojske, Drugi svetski rat, promenu vlasti u Rusiji, ostavku Borisa Jeljcina i dolazak Vladimira Putina na mesto predsednika Rusija.

Rusija će postati bastion pravoslavlja i čeka je svetla budućnost - i u političkom i u duhovnom smilu, video je starac Avelj još u 18. veku.

Prema njegovim rečima, Rusija danas duguje procvat "Božjem izabraniku koji će doći na vlast". Starac Avelj je govorio i o budućnosti Donbasa. Video je da će i u toj oblasti zavladati mir i to 2017. godine.

Taj čuveni vidoviti monah živeo je u Solovjеckom manastiru u doba kraljice Ekatarine II, čiju smrt je takođe video, i ostavio je niz proročanstava o događajima u XIX i XX veku, koja su se redom ostvarila. Između ostalog, predvideo je i zlu sudbinu carske porodice Romanov. Evo nekih njegovih proročanstava.

O Pavlu I od Rusije

Pavle I je nasledio Ekatarinu II i ruska istorija tretira ga kao autsajdera. Čim je došao na vlast, poželeo je da vidi starca Avelja.

"Kratko će biti carevanje tvoje, ja, grešni, već ti vidim kraj. Na dan Sofronija Jerusalimskog strašnu smrt spremaju ti neverne sluge, koje ti čuvaš na svojim carskim grudima, udaviće te... Sahraniće te na Veliki Petak", kazao je monah. Tako je i bilo 23. marta 1801.

Aleksandar I od Rusije (Foto: Wikipedia)
Aleksandar I od Rusije (Foto: Wikipedia)

Aleksandar I

Zbog proročanstva o smrti Pavla I monah Avelj je bio zatvoren u Petrogradu, a posle smrti tog cara oslobodio ga je nov car, Aleksandar I. On je poslao monaha u Solovјеcki manasttir, a Avelj tamo piše proročanstvu o Napoleonovom napadu na Moskvu 1812. i spaljivanju prestonice.

To proročanstvo dolazi do ušiju caru, koji naređuje da monaha Avelja "umire" u zatvoru na Solovjeckim ostrvima, gde se manastir nalazio. Aleksandar I naredio je da ga oslobode tek 1812, posle Napoleonovog napada.

Nikolaj I

Monah Avelj nije dugo bio miran. Car Nikolaj I, koji je nasledio Aleksandra I, nije voleo proročanstva i vidovitost, pa ga je poslao u zatočeništvo u Spaso-jefimovski manastir u Suzdalju, gdese monah i prestavio u 1841. godine.

"Carovanje Nikolaja počinje pobunom... To će biti seme zlotvorsko, dom poguban za Rusiju. Da nije bagodati Božje, svu Rusiju bi prekrilo... Sto godina posle toga oskudevaće dom Presvete Bogorodice, a mrzost opušćenja zavladaće u ruskoj državi", video je mohan Avelj.

Aleksandar II

Monah Avelj bio je sto godina upokojen kad je Rusijom vladao Aleksandar II, unuk Pavla I. Tad je svetlost dana ugledalo pismo u kom je pisao Pavlu I o njegovom unuku.

"Tvoj unuk, Aleksandar Drugi, nazvaće se carem oslobodiocem. Tvoja zamisao će se ispuniti - oslobodiće hrišane, pobiće Turke i osloboditi Slovene jarma neverničkog. Izdajice mu neće oprostiti velika dela, loviće ga i ubiće ga usred bela dana u prestonici. Kao i ti, krvlju carskom zapečatiće podvig služenja svog", prorokovao je starac.

(EPK)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 5.epizoda SPECNAZ : Ovo su najelitnije ruske specijalne jedinice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track