ZABRANILI DEVOJČICAMA DA UĐU U AVION JER SU IMALE HELANKE: Morale da se presvuku pre ukrcavanja
Foto: AP 24 Jan 2015

Skandal

ZABRANILI DEVOJČICAMA DA UĐU U AVION JER SU IMALE HELANKE: Morale da se presvuku pre ukrcavanja

Planeta -

Aviokompanija “Junajter erlajns" zabranila je ukrcavanje na let dvema devojčicama u nedelju ujutru, jer su nosile helanke.

Jedna devojčica je nosila sive helanke koje je morala je da se presvuče pre nego što se ukrcala na let iz Denvera u Mineapolis, rekao je svedok.

"Naterali su ih da se presvuku ili da obuku haljinu preko helanki. U suprotnom se ne mogu ukrcati na let", napisala je Šenon V. na svom Tviter nalogu.

Iz kompanija “United” su rekli da je imaju pravo da odbiju putnike koji nisu adekvatno obučeni iako aviokompanija ne definiše šta znači “propisno obučen”.

Portparol “United Airlines” Džonatan Guerin je potvrdio da tinejdžerkama nije bilo dozvoljeno da se ukrcaju na let, jer nisu bile obučene u skladu sa politikom firme.

Interna politika je da su helanke zabranjene tokom putovanja. Nejasno je zašto ova aviokompanija smatra helanke neprikladnim.

"Naši redovni putnici neće biti uskraćeni jer nose dokolenice ili joga pantalone, ali kada je u pitanju putnik koji je u prolazu, zahtevamo da on prati pravila", rekao je Gerin.

Društvene mreže su eksplodirale zbog ovog incidenta. Ocenili su ga kao nečuven i glup. Ljudi su se pitali zašto helanke nisu prava odeća, jer ih mnoge žene nose zbog udobnosti tokom putovanja.

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track