(VIDEO) KARAMBOL U MOSKVI: Desetine povređene u sudaru dva voza, 4 vagona iskočila iz šina!
Foto: Printscreen YouTube/RT

Kad se jedan voz zakuca u drugi

(VIDEO) KARAMBOL U MOSKVI: Desetine povređene u sudaru dva voza, 4 vagona iskočila iz šina!

Planeta -

Više desetina osoba povređeno je u sudaru dva voza u Moskvi, do kog je došlo kad je mašinovođa voza koji prevozi radnike na posao potegao kočnicu za vanredne situacije i naglo zakočio da ne bi pregazio čoveka što je istrčao na prugu, a druga kompozicija se otpozati zabila u njega.

Sreća je da nema fatalnih žrtava jer su četiri vagona iskočila iz šina, a jedan se prevrnuo na krov.

Ruske železnice saopštile su da je najmanje 50 ljudi zatražilo pomoć u bolnici, a gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je da je 14 zadržano na bolničkom lečenju. Među njima ima i stranih državljana, a iz Ministarstva zdravlja rekli su za RIA Novosti da je povređeno i jedno dete.

"U trenutku sudara u putničkom vozu bilo je 445 putnika i članova posade, a u vozu koji je prevozio radnike samo mašinovođa, njegov pomoćnik i dvojica konduktera", izjavila je portparolka Istražnog komiteta Tatjana Morozova za RIA Novosti.

Ilja Denisov, šef moskovskog Ministarstva za vanredne situacije, potvrdio je da je do sudara došlo kad je mašinovođa voza koji prevozi radnike ugledao čoveka na šinama ispred.

"Da ga ne bi zgazio, on je povukao kočnicu za vanredne situacije, čime je porementio normalno funkcionisanje sistema za kočenje", objasnio je Denisov. Mašinovođa putničkog voza, koji je išao odmah iza njega, shvatio je šta se događa pa je i on povukao kočnicu za vanredne situacije, ali rastojanje je bilo suviše malo da bi se izbegao sudar.

Međutim, po društvenim mrežama počela su da kruže svedočenja očevidaca, od kojih neki tvrde da je voz koji je prevozio radnike stajao čitavih 20 minuta pre nego što se u njega zakucao drugi voz. Navodno su mašinovođa i pomoćnik pokušavali da osposobe kočnice, koje su ostale blokirane. Zato je formirana posebna komisija koja će istražiti ovaj slučaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track