icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

Nije ga sramota

(VIDEO) KADA KRALJ KRENE U RAT: Vojska ove zemlje je skoro NEPOBEDIVA!

Planeta 21.04.2017. 16:44h

Na video snimku koji se retko viđa, jordanski kralj Abhulah drugi  zajedno sa vojsnicima učestvuje na vojnoj vežbi.

On je svoju vojnu karijeru  počeo  u britanskoj vojnoj kraljevskoj akademiji Sendhurst 1980. godine, dok je bio oficir za obuku u jordanskoj vojsci. Nakon Sendhursta, Abdulah je bio potporučnik u britanskoj vojsci i služio godinu dana u Britaniji i Zapadnoj Nemačkoj kao komandant trupa u 13. / 18. puku kraljevskih husara.

 

Pridružio jordanskoj vojsci na povratku kući, služeći kao poručnik, a zatim kao komandir voda i pomoćnika komandanta čete u 40. oklopnoj brigadi. Abdulah je završio padobranski kurs u Jordanu, a 1985. je završio oficirski napredni kurs u Fort Knoku. Kasnije je je postao komandant tenkovske  91. oklopne brigade, sa činom kapetana.
Godine 1994. Abdulah preuzeo komandu nad jordanskim specijalcima i drugim elitnim jedinicama kao brigadni general, i spojio ih u zajedničku komandu za specijalne operacije dve godine kasnije. Četiri godine kasnje je postao general-major nakon što je završio  kurs u upravljanju odbrambenih resursa u američkoj pomorskoj postdiplomskakoj školi i komandovao elitnim specijalnim snagama za borbu protiv terorista.
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
Sila 8 Tu-160: Za njega kažu da je ruski "Beli labud"!

(Vikipedija)

 

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...