(VIDEO) KADA KRALJ KRENE U RAT: Vojska ove zemlje je skoro NEPOBEDIVA!
Foto: Fonet

Nije ga sramota

(VIDEO) KADA KRALJ KRENE U RAT: Vojska ove zemlje je skoro NEPOBEDIVA!

Planeta -

Na video snimku koji se retko viđa, jordanski kralj Abhulah drugi zajedno sa vojsnicima učestvuje na vojnoj vežbi.

On je svoju vojnu karijeru počeo u britanskoj vojnoj kraljevskoj akademiji Sendhurst 1980. godine, dok je bio oficir za obuku u jordanskoj vojsci. Nakon Sendhursta, Abdulah je bio potporučnik u britanskoj vojsci i služio godinu dana u Britaniji i Zapadnoj Nemačkoj kao komandant trupa u 13. / 18. puku kraljevskih husara.

Pridružio jordanskoj vojsci na povratku kući, služeći kao poručnik, a zatim kao komandir voda i pomoćnika komandanta čete u 40. oklopnoj brigadi. Abdulah je završio padobranski kurs u Jordanu, a 1985. je završio oficirski napredni kurs u Fort Knoku. Kasnije je je postao komandant tenkovske 91. oklopne brigade, sa činom kapetana.
Godine 1994. Abdulah preuzeo komandu nad jordanskim specijalcima i drugim elitnim jedinicama kao brigadni general, i spojio ih u zajedničku komandu za specijalne operacije dve godine kasnije. Četiri godine kasnje je postao general-major nakon što je završio kurs u upravljanju odbrambenih resursa u američkoj pomorskoj postdiplomskakoj školi i komandovao elitnim specijalnim snagama za borbu protiv terorista.
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
Sila 8 Tu-160: Za njega kažu da je ruski "Beli labud"!
(Vikipedija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track