ZAŠTO ĆE NEMAČKA BITI NOVI AVGANISTAN: Bili su humani, ali će im se to VRATITI
Foto: Reuters 15 Nov

Pitanje dana

ZAŠTO ĆE NEMAČKA BITI NOVI AVGANISTAN: Bili su humani, ali će im se to VRATITI

Planeta -

Moguće je da je hiljade bivših boraca Talibana ušlo u Nemačku u prethodne dve godine, tokom talasa više od milion migranata i izbeglica, objavio je danas nemački magazin Špigl.

Federalna kancelarija za migracije i izbeglice Nemačke obavestila je bezbednosne zvaničnike da se hiljade migranata identifikovalo kao bivši talibanski pobunjenici tokom procesa za dobijanje azila, navodi se u Špiglu, prenosi Rojters.

U magazinu se navodi da je najmanje 70 avganistanskih muškaraca pod istragom, iako nije jasno da li je bilo ko od njih osumnjičen za to da je aktivan talibanski borac.Šestorica nad kojima se vrši istraga se nalaze u pritvoru, a preliminarna sudska saslušanja za još osumnjičenih će početi iduće nedelje.

Kancelarka Nemačke, Angela Merkel, kritikovana je zbog toga što je dozvolila da toliki broj migranata uđe u Nemačku, uprkos tome što je prošle godine nekoliko terorističkih napada dovedeno u vezu sa migrantima, navodi Špigl.

Merkelova aktivno deportuje Avganistance kojima azil nije odobren, a prema njenim navodima oko 55 odsto Avganistanaca dobije status izbeglice.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track