(VIDEO) SPEKTAKULARNA AKCIJA FSB; Mudžahedini krenuli na Kalinjingrad, Rusi ih razbucali!

Na juriš

(VIDEO) SPEKTAKULARNA AKCIJA FSB; Mudžahedini krenuli na Kalinjingrad, Rusi ih razbucali!

Planeta -

KALINjINGRAD - Agenti Federalne službe bezbednosti (FSB), naslednice nekadašnjeg KGB, uhapsili su 12 pripadnika terorističke grupe Islamski mudžahedinski džihadistički pokret u Kaljiningradu, ruskoj eksklavi između Poljske i Litvanije, gde se nalaze i nuklearne rakete RF.

- Operativci su tokom specijalne operacije uhapsili 12 osoba poreklom iz centralnoazijskih zemalja, koji čine ćeliju islamskog džihadističkog pokreta - navodi FSB, dodajući da je moguće da su umešani i u proces regrutacije.

Operativna istraga omogućila je agentima FSB da identifikuju vođu terorističke ćelije, koga su bezbednosne službe u Uzbekistanu stavile na listu traženih zbog zločina vezanih za ekstremizam.

- Uhapšeni daje dokaze u obliku priznanja, od kojih neki prikazuju aktivnost njegovih rođaka u međunarodnim terorističkim organizacijama. Dodatno, operativci su otkrili vezu između vođe ćelije i istrage njegove umešanosti u paravojne snage u Siriji - navodi se u saopštenju FSB.

Agencija planira da uskoro deportuje uhapšene u zemlje iz kojih su stigli, gde ih očekuje krivično gonjenje za terorističke zločine koje u počinili, piše TASS.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

7 najkrvavijih terorističkih napada u Rusiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track