ONI SU PIKIRALI TRAMPOVU FOTELJU: Vlasnik Fejsbuka ili reper biće NOVI PREDSEDNIK AMERIKE!
Foto: Reuters

Sve je moguće

ONI SU PIKIRALI TRAMPOVU FOTELJU: Vlasnik Fejsbuka ili reper biće NOVI PREDSEDNIK AMERIKE!

Planeta -

U trku za američkog predsednika 2020. godine mogli bi da se uključe i osnivač "Fejsbuka" Mark Zakerberg i reper Kanje Vest, navode zapadni mediji.

Gardijan piše da Zakerberg sve manje liči na direktora koji vodi jednu od najvećih kompanija na svetu, a sve više na čoveka koji se sprema za pohod na Belu kuću.

Zakerberg je počeo da obilazi Ameriku i više se ne deklariše kao ateista (ateisti nemaju šansi na američkim izborima). Početkom godine, Zakerberg je objavio da želi da upozna ljude u svakoj američkoj saveznoj državi. Zatim je objavio pismo od 5.700 reči o budućnosti "Fejsbuka", za koje su mnogi rekli da više zvuči kao politički govor.

Prošle nedelje, neočekivano je posetio jednu porodicu u Ohaju čiji su članovi, inače tradicionalno privrženi Demokratskoj stranci, na prošlim izborima glasali za Donalda Trampa.

Susreo se i sa studentima muslimanima na univerzitetu u Mičigenu, sa zavisnicima od lekova, radnicima u "Fordovoj" fabrici i mnogim drugim društvenim grupama.

List navodi da bi ideja o Zakerbergovoj kandidaturi u vreme mandata Baraka Obame zvučala neobično, ali sada, kada u Beloj kući zvezda rijaliti-šoua drži kod sebe nuklearne šifre, ta mogućnost više ne izgleda neozbiljno.

Sam Zakerberg negirao je da želi da bude predsednik SAD, ali anketa u "Silicijumskoj dolini" dala je većinski pozitivan odgovor Zakerbergovoj eventualnoj kandidaturi.Zakerberg, kao osnivač društvene mreže sa 1,8 milijardi korisnika, već jeste istinski lider slobodnog sveta, smatraju njegove pristalice.

Neki američki mediji nadaju se da bi u američkoj predsedničkoj trci 2020. godine mogli videti Zakerberga protiv slavnog repera Kanje Vesta u borbi za nominaciju Demokratske stranke.Vest je već izjavljivao da bi se kandidovao za predsednika SAD na idućim izborima.

(gardijan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track