(VIDEO) 15 NEVEROVATNIH ČINJENICA O VLADIMIRU PUTINU: Vozio je Formulu 1 i obožava Stivena Sigala!
Foto: Printscreen Youtube

Zanimljivosti o ruskom lideru

(VIDEO) 15 NEVEROVATNIH ČINJENICA O VLADIMIRU PUTINU: Vozio je Formulu 1 i obožava Stivena Sigala!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin važi za jednog od vodećih lidera sveta, ali sem politike, on se bavi i sa mnogo drugih stvari.

Neke od tih su bavljenje sportom ili rad na zaštiti životinja, o čemu se retko govori. Ovo su neke od najzanimljivijih činjenica o Vladimiru Putinu.

1. Stiven Sigal i Vladimir Putin su dugogodišnji prijatelji. Putin toliko voli ovog bivšeg akcionog heroja da ga je jednom predložio SAD da postave Sigala kao počasnog konzula Rusije u Arizoni i Kaliforniji. Da li je uspelo? Pa, Barak Obama mu je u odgovoru rekao: "Mora da se šališ".

2. Putin igra hokej na ledu i vežba na klizalištu van grada satima. Inače, hokej je u Rusiji nacionalni sport popularan isto kao fudbal u velikom broju evropskih država.

3. On dosta voli avanture. Nije ni čudo da je 2013. išao 200 metara pod vodom (naravno u podmornici) u Golfskom zalivu da bi video jedan brod koji je potonuo 140 godina ranije.

4. On je dobar u pecanju! Godine 2013. na pecanju u Sibiru uspeo je da uhvati štuku od 46 kilograma, što je jedan od najvećih ulova na svetu.

5. Radi nauke, on koristio samostrel da puca u kitove. Naime, 2010. godine on i prijatelj biolog su "visili" po okeanu kada su primetili sivog kita. Naučnike je hteo da uzme uzorke kože kako bi mogao da pravilno proučava vrstu. Putin je odlučio da imobiliše kita na neko vreme i pucao je samostrelom. Trebalo mu je četiti pokušaja da pogodi kita.

6. Godine 2010. on je uslikan kako stavlja uređaj za satelitsko praćenje na vrat polarnog medveda. To je bilo u Rusiji, na krajnjem severu, i u svrhu istraživanja polarnih medveda.

7. On je čak upoznao snežnog leoparda 2010. godine. Iako su pričali da je leopard bio zarobljen 5 dana 100 milja od svog prirodnog staništa samo da bi Putin mogao da se fotografiše sa njim, zapravo ruski predsednik nadgleda niz istraživačkih programa za različite sisare koji uključuju polarnog medveda, belugu i kao divlje mačke.

8. Kremljov omladinski kamp primio je Putina 2012. godine a tamo je uradio nekolik stvari, kao što je penjanje na zid i obaranje ruku. Čak je pokušao da savije tiganj golim rukama, ali je na kraju zatražio asistenciju od jednog snažnog Rusa koji je to činio mnogo puta.

9. Putin je čak vozio bolid Formule 1. On je u Petrogradu 2010. vozio jedan Renoov automobil vozivši ga oko 150 kilometara na sat. To je bila test vožnja a nosio je kacigu na kojoj je imao slike sa dvoglavim orlom i rusku zastavu.

10. Putin postaje nervozan kada mora da govori engleski, ali je savršen kada je u pitanju nemački.

11. Godine 2000. je pobedio na predsedničkim izborima, a onda ih osvojio ponovo 2004. godine. Zbog ograničenja mandata nije bilo moguće da se kandiduje treći put kao predsednik.

12. Pod njegovim vođstvom, BDP Rusije je porastao za 72 odsto.

13. Putin je imenovan kao ličnost godine od strane magazina Tajm 2007. godine.

14. Tri uzastopne godine (2013-2015), Forbs ga je stavljao na 1 poziciju najmoćnijih ljudi na svetu.

15. Putin je imao dva starija brata. Njihova imena su Albert i Viktor. Albert je umro tokom detinjstva. Viktor je preminuo od difterije tokom opsade Lenjingrada.(Factslegend)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track