OD VERSKOG VOĐE DO PERVERZNJAKA: Tajni seksualni život drugog najopasnijeg čoveka Al Kaide
Foto: Youtube Printscreen

Licemerje

OD VERSKOG VOĐE DO PERVERZNJAKA: Tajni seksualni život drugog najopasnijeg čoveka Al Kaide

Planeta -

Često se pojavljivao u medijima, osuđivao ekstremiste i konstantno uveravao Amerikance da ne treba da se boje muslimana

Ako izuzmemo Osamu bin Ladena, Anvar al-Avlaki bio je najopasniji član Al Kaide. Avlaki je rođen u Americi, a živeo je u Jemenu dok je propagirao džihad i planirao napade bombaša samoubica, koji su odrađivati terorističke napade u avionima. Ali, nakon napada 11. septembra, Avlaki se promenio – postao je imam koji je osuđivao napade i u medijima se predstavljao kao umereni musliman. Novinar Skot Šejn je u svojoj knjizi “Objective Troy” otkrio neverovatan razlog zbog kog je Avlaki otišao iz Amerike.

Trinaestog decembra 2001. Avlaki se parkirao ispred hotela Marriott Residence Inn u Virdžiniji, taman pred kraj ramazana. Nekoliko nedelja ranije je za Vašington Post objasnio da se muslimani za vreme svetog meseca suzdržavaju od bilo kakvih seksualnih aktivnosti između jutra i večeri. Ali, kada se 13. decembra Avlaki zaputio prema sobi 1010 bilo je 2:30 popodne. U sobi ga je čekala mlada devojka iz Teksasa. Rekao joj je da se bavi IT-jem, da je rođen u Indiji, ali da sada živi u Kaliforniji. Bio je pristojan i izvinio joj se jer je stalno kijao, zbog navodne prehlade.

Dao joj je 220 dolara u zamenu za oralni seks. Bio je brzo "gotov" i tražio je od nje da ponovi istu stvar. Ali, ona je tražila dodatnih 220 dolara, na šta joj je on rekao da ako opet treba da plaća onda traži i seks. Ona je odbila, a on je otišao svojim putem, prisetila se devojka jednom prilikom. Avlaki je postao jedan od najeminentnijih muslimanskih vođa u Americi, imam velike džamije Dar Al-Hijrah u Fols Čurču. Često se pojavljivao u medijima, osuđivao ekstremiste i stalno uveravao Amerikance da ne treba da se plaše muslimana. Ali, nije mogao da prevari FBI, koji nije verovao da se radi o mirnom i povučenom imamu.

Nakon nekoliko intervjua s njim u septembru 2001., FBI je odlučio da ga nadzire da vide da li Avlaki skriva neke tajne. I imao ih je, ali nisu imale nikakve veze s terorizmom. U mesecima nakon napada 11. septembra agenti FBI-ja su pratili Avlakija, ali umesto očekivanih informacija o nekakvoj njegovoj terorističkoj prošlosti dobili su uvid u njegov tajni život – bezbroj veza s prostitutkama.

Agenti su se čak i nakon što bi Avlaki otišao kući sastajali s prostitutkama, misleći da one znaju nešto više. Sve što su još saznali o njemu jeste da voli da za vreme seksa budu upaljena svetla, da je prostitutke tražio preko interneta, te da je njihove usluge rezervisao svojim pravim imenom. Nekad je od njih tražio seks, nekad oralni seks, a nekad bi ih samo gledao dok masturbiraju. Stranice i stranice FBI-jevih zabeleški o njemu nisu imale ništa značajno o Avlakiju, osim opisa njegovih susreta s prostitukama i kako je u San Dijegu dva puta bio uhapšen zbog toga.

O njegovim vezama s teroristima nije bilo ni reči, ali su zato otkrili da je svaki dan na prostitutke trošio oko 400 dolara. Imam čije su propovedi vernici slušali na CD-ovima kod kuće i kog su redovno citirali kao verskog autoriteta, vodio je tajni život koji je bio u potpunoj suprotnosti s onim što je propagirao – neprestano je bio u preljubi, lagao je o svom životu, plaćao za seks... Čovek koji je jednom u svojoj propovedi rekao da je Alah poslao AIDS na Zemlju kao kaznu za naše perverzno ponašanje.

Agenti FBI-ja su ga još mesecima pratili jer su ozbiljno sumnjali u njegovu priču. Uskoro su, umesto da proveravaju njegov sadašnji život, odlučili da pročešljaju što je radio pre 11. septembra. 2002. CIA ga je ubila 30. septembra 2011. godine.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja