(VIDEO) NEPROCENJIVA REAKCIJA LAVROVA NA SMENU DIREKTORA FBI: Novinari nisu očekivali ovakav odgovor
Foto: AP, Reuters

Jasno

(VIDEO) NEPROCENJIVA REAKCIJA LAVROVA NA SMENU DIREKTORA FBI: Novinari nisu očekivali ovakav odgovor

Planeta -

Američki državni sekretar Reks Tilerson zahvalio se danas ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu što je došao u Vašington na razgovore sa zvaničnicima SAD.

Tilerson i Lavrov su se sastali u Stejt departmentu, a zatim će se šef ruske diplomatije u Beloj kući sastati s američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Tilerson je rekao da je sastanak sa Lavrovom prilika da se "nastavi dijalog" i "razmena gledišta" započeti u Moskvi prošlog meseca, kada je Tilerson rekao da su odnosi SAD i Rusije na veoma niskom nivou i da moraju biti poboljšani.

Očekuje se da na dnevnom redu budu Sirija, Ukrajina i druga pitanja.Tokom fotografisanja uoči sastanka, novinari su pitali Lavrova da prokomentariše to što je Tramp smenio šefa Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija."Otpušten je? Šalite se. Šalite se", rekao je Lavrov, odmahnuo rukom i izašao iz sobe zajedno sa Tilersonom.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da je odluka predsednika SAD da smeni direktora Federalne obaveštajne službe njegova nezavisna odluka i da nije imala nikakve veze s Rusijom.

Odluka Donalda Trampa da smeni Džejmsa Komija, koji je vodio istragu o navodnoj umešanosti Rusije u izbore za američkog predsednika, unutrašnja je stvar SAD i neće uticati na odnose Moskve i Vašingtona, rekao je Peskov.

(Agencije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sergej Lavrov Biografija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track