BIZARNA KAZNA U IRANU: Zbog preljube pere leševe u MRTVAČNICI!
Foto: Profimedia

Drakonska sankcija

BIZARNA KAZNA U IRANU: Zbog preljube pere leševe u MRTVAČNICI!

Planeta -

TEHERAN - Sud u Teheranu osudio je jednu Iranku zbog preljube da dve godine pere leševe u mrtvačnici! Nesrećnica (35), čiji se identitet ne navodi, osuđena je i na 74 udarca bičem, dok je njen ljubavnik osuđen na 99 udaraca bičem.

Žena je u početku negirala optužbe, ali je ubrzo, suočena s dokazima tužilaštva, priznala neverstvo, prenela je Iranska studentska novinska agencija ISNA. Nakon što je priznala, uhapšen je i muškarac s kojim je ona varala supruga. Sud u Teheranu nije imao milosti u izricanju kazne.

Muškarac s kojim je osuđenica prevarila supruga biće proteran u udaljeni deo zemlje. Prema zakonu Islamske Republike Iran, preljuba je jedno od najtežih krivičnih dela. Ukoliko se preljuba ponovi, žena može biti osuđena i na smrtnu kaznu. Ranije se pogubljenje preljubnica gotovo po pravilu izvodilo kamenovanjem, što je izazivalo oštre proteste zapadnih zemalja.Između 1980. i 2010. godine u Iranu je kamenovanjem pogubljeno čak 150 osoba. Zakon je ublažen 2012. godine, od kada se preljuba više ne kažnjava smrtnom kaznom.

Bonus video

Nikako ne ostavljajte dedi da vam krosericu natera na kamion!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track