PRODUBLJIVANJE JAZA: Amerika uvodi nove sankcije Siriji i Iranu
Foto: Profimedia

Zatezanje sa Asadovim saveznicima

PRODUBLJIVANJE JAZA: Amerika uvodi nove sankcije Siriji i Iranu

Planeta -

Donji dom Kongresa SAD usvojio je zakon koji će u slučaju odobrenja Senata obavezati predsednika Donalda Trampa da uvede sankcije protiv saveznika režima predsednika Sirije Bašara el Asada, piše „Hil“.

Predsednik Parlamenta Pol Rajan je izjavio da Asadovi zločini protiv čovečnosti ne treba da ostanu bez odgovora i da će uz pomoć novih sankcija SAD nastaviti da stežu obruč oko sirijskog režima i njegovih aktivnih pomagača, uključujući Iran i Rusiju.

Nova ograničenja se uvode protiv stranaca koje sa sirijskim vlastima povezuju finansijske veze. Njima neće biti izdavane američke vize, a imovina će im biti zamrznuta. Navedeno je da je takav zakon već prošao glasanje u Donjem domu Kongresa za vreme mandata prethodnog predsednika SAD Baraka Obame, ali da ga Senat nije razmatrao.

Predsednik Komisije Saveta Federacije za informacionu politiku Aleksej Puškov napisao je na tviteru da „u slučaju da Tramp odobri zakon, pokazaće svoju nemoć da se suprotstavi Mekejnu i Ko, a ako ne potpiše postaće meta još jednog napada“.

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja