DRAMA NA NEBU: Pijan hteo da uđe u pilotsku kabinu, vojska morala da pošalje borbene avione
Foto: Printscreen/ Youtube

Putnik pravio probleme

DRAMA NA NEBU: Pijan hteo da uđe u pilotsku kabinu, vojska morala da pošalje borbene avione

Planeta -

Američka vojska poslala je u petak dva borbena aviona vazduhoplovnih snaga da doprate putnički avion "Amerikan erlajnsa" do Međunarodnog aerodroma u Honoluluu nakon što je u tom avionu prijavljen incident u koji je bio umešan turski putnik, saopštili su zvaničnici.

"Avioni F-22 ispratili su putnički avion do aerodroma u skladu sa procedurom unutrašnje odbrane. Lokalna policija je odgovorila čim je civilni avion sleteo", rekao je portparol američke vazuhoplovne komande Dejv Benam.

FBI, vojska i američka aviokompanija za sada nisu precizirali koje vrste je bio incident do kojeg je došlo u putničkom avionu, ali su lokalni mediji preneli da je jedan putnik pokušao da silom uđe u pilotsku kabinu aviona koji je iz Los Anđelesa leteo na Honolulu.

Problematičnog putnika je smirio jedan policajac van dužnosti i ostali putnici i članovi posade, a avion je bezbedno sleteo u 11:35 sati po havajskom vremenu, naveli su zvaničnici.U incidentu niko nije povređen, napominje britanska agencija.

Federalne vlasti pripremaju krivičnu tužbu protiv turskog državljanina Anila Uskanila (25) zbog ometanja posade, rekao je specijalni agent FBI-ja Pol Delakort na konferenciji za novinare u Honoluluu.

Na pitanje da li je Uskanil pokušao da provali u kokpit, on je rekao da je Turčin bio u prolazu između sedišta sa "nejasnim motivima".

Policija na Međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu saopštila je da je Uskanil priveden, ispitan i pušten nekoliko sati ranije, nakon što ga je obezbeđenje na tom aerodromu sprečilo da izađe na vrata terminala koja vode na pistu.

Uskanil je taj potez obrazložio time da je "krenuo na pogrešan izlaz jer je bio u pripitom stanju", ali policija navodi da nivo njegove alkoholisanosti nije bio visok.

U avionu "Amerikan erlajnza", u koji se Turčin ukrcao par sati kasnije, nalazio se 181 putnik i šest članova posade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja