KIM ŽESTOKO PROVOCIRA AMERIKANCE: Poslaćemo tim Jenkijima opasan poklon paket!
Foto: Reuters, Foto: Reuters

Sukob sve žešći

KIM ŽESTOKO PROVOCIRA AMERIKANCE: Poslaćemo tim Jenkijima opasan poklon paket!

Planeta -

Severnokorejski lider Kim Džong-un, koji je nadgledao raketnu probu "precizno vođene balističke rakete sposobne za ultraprecizan udar", najavio je da će ta izolovana država razviti još moćnije oružje u više faza.

Kako je prenela severnokorejska državna Korejska centralna novinska agencija (KCNA) ta odluka je u skladu sa "rasporedom odbrane" od SAD.

"On je izrazio uverenje da će napraviti veći korak napred, kako bi poslao veći poklon paket 'Jenkijima', kao odmazdu zbog američkih provokacija", prenela je KCNA reči Kim Džong-una.

Severna Koreja saopštila je da je njena poslednja proba balističke rakete bila uspešna i da je njen cilj bio testiranje novog sistema za precizno navođenje.

Kako se navodi u saopštenju, balistička raketa odletela je prema istoku i pogodila planiranu ciljnu tačku uz odstupanje od nekoliko metara, preneo je Jonhap.

Rojters navodi da je Severna Koreja ispalila u ponedeljak najmanje jednu balističku raketu kratkog dometa koja je pala u more kod njene istočne obale, u poslednjoj u ubrzanoj seriji raketnih proba kojima prkosi pritiscima iz sveta i pretnjama novim sankcijama.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 10. epizoda: Kakvom bombom Severna Koreja preti SAD?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track