(VIDEO) RODITELJI VEROM UBIJAJU ĆERKU: Umesto lekara izabrali molitvu, zakon nemoćan
Foto: Youtube Screenshot/ABC News

okrutno

(VIDEO) RODITELJI VEROM UBIJAJU ĆERKU: Umesto lekara izabrali molitvu, zakon nemoćan

Planeta -

Maraja Volton (21) rođena je sa malenom rupom u srcu koja je mogla biti operirasa da njeni roditelji nisu umesto liječenja izabrali molitvu.

Njen život je sada u opasnosti zbog komplikacija sa srcem i plućima, zbog kojih je stalno u bolnicama. Trenutno se bori za promenu zakona u američkoj saveznoj državi Ajdaho, koja bi omogućila tužbu protiv roditelja koji sprovode "verska lečenja".

"Peku me pluća jer ne mogu udahnuti dovoljno kiseonika", rekla je Volton za KTVB. "Molili su se za mene. Govorili su: 'Bog će te izlečiti, samo moraš verovati' i takve stvari... Mislim da je vreme da ih tužimo".

Wolton ima devetoro braće i sestara i rasla je u mormonskoj porodici. Pre tri godine dijagnostifikovana joj je genetska bolest srca.

Njena sestra Emili je izjavila da su im roditelji govorili da moraju da se mole za Maraju jer joj nije dobro, pa će je zli duhovi napustiti. Njezina majka je rekla da je takođe lečila biljkama i esencijalnim uljima.

Roditelji u Ajdahu ne mogu biti optuženi za nemar ako umjesto lekara izaberu molitvu. Prošle godine je senator Li Hajder izjavio da se zakon neće promeniti jer su verske slobode zaštićene ustavom.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SRPKINJA SVETSKO ČUDO: Dali joj tri meseca života, a ona pobedila rak sa metastazama!

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track