(VIDEO) ZA RUSKI AVION SAMO JE NEBO GRANICA: Pogledajte šta sve može Suhoj!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen YT

NIKAD JAČI

(VIDEO) ZA RUSKI AVION SAMO JE NEBO GRANICA: Pogledajte šta sve može Suhoj!

Planeta -

Ruski borbeni avioni Su-35S biće modifikovani 2017. godine na osnovu svog borbenog iskustva u Siriji, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije Jurij Borisov.

"Ovogodišnji avioni biće razvijeni na osnovu svih nedostataka i sirijskog iskustva… Prema mišljenju naših pilota koji rade u Siriji, taj avion (Su-35S) je jedan od najboljih današnjih mlaznjaka na svetu po letačkim mogućnostima i tehničkoj efikasnosti", rekao je Borisov tokom posete fabrici za proizvodnju aviona u Komsomoljsku na Amuru.

Zamenik ministra odbrane precizirao je da je avion ranije imao tehničke propuste sa ekranima i svetlom, ali da su oni popravljeni. Strani kupci obraćaju više pažnje na Su-35S zbog njegovih tehničkih karakteristika, dodao je on.

Avion Su-35S je 4++ generacija višenamenskih lovaca i predstavlja unapređenu verziju lovca Su-27 sa karakteristikama koje se mogu uporediti sa 5. generacijom aviona. Specifičnosti tog aviona su moderan navigacioni i radio-komunikacioni sistem i novi motori sa povećanim potiskom.

Od septembra 2015. godine Rusija na zahtev sirijskog predsednika Bašara el Asada sprovodi protivterorističku kampanju u Siriji, koja se nalazi u građanskom više od šest godina.

(Kurir.rs/ Sputnjik Srbija)

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sila 8 Tu-160: Za njega kažu da je ruski "Beli labud"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track