ZANEMELA BRITANIJA: Minut ćutanja za žrtve terorističkih napada
Foto: Reuters (5.6.2017)

jednistveni

ZANEMELA BRITANIJA: Minut ćutanja za žrtve terorističkih napada

Planeta -

Britanci su danas održali minut ćutanja za žrtve najnovijeg terorističkog napada u Londonu, dok su se ožalošćeni okupili oko cveća koje je za stradale položeno na Londonskom mostu, gde je u subotu uveče sedam osoba ubijeno, a desetine ranjene.

U Britaniji je na minut zavladao muk u 11:00 sati po lokalnom vremenu, prenosi AFP.

Zastave na zgradama državnih institucija su danas spuštene na pola koplja, dok je gradonačelnik Londona Sadik Kan posetio sedište londonske Hitne pomoći.

Britanija odaje poštu žrtvama samo dva dana uoči vanrednih parlamentarnih izbora, dok mnogi postavljaju pitanja u vezi sa napadačem za kojeg se ispostavilo da je bio poznat britanskoj službi bezbednosti MI5.

Građani Londona izrazili su prkos pred terorizmom, manje od tri meseca otkako je pet osoba ubijeno ispred britanskog parlamenta u prethodnom napadu.

"Bolesnim i zlim ekstremistima koji čine ovakve gnusne zločine, poručujemo: Mi ćemo pobediti vas. Nećete pobediti vi", rekao je gradonačelnik britanske prestonice Sadik Kan tokom jučerašnjeg bdenja.

Policija je u ponedeljak objavila imena dvojice od trojice napadača, a reč je o Huramu Šazadu Butu, koji je bio o renije poznat policiji i MI5, i Rašidu Reduanu, podseća francuska agencija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja