(VIDEO) ŠOFERSKA JE TUGA PREGOLEMA: Evo zašto su vozači autobusa došli na posao obučeni kao žene!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen YT

NISU VIŠE MOGLI DA IZDRŽE

(VIDEO) ŠOFERSKA JE TUGA PREGOLEMA: Evo zašto su vozači autobusa došli na posao obučeni kao žene!

Planeta -

Pošto su im šefovi zabranili nošenje šortseva na poslu, vozači autobusa u Francuskoj odlučili su da se na radnom mestu pojave u suknjama. Kako kažu, zbog velikih vrućina nisu više mogli da izdrže rad u pantalonama.

Temperatura je ovih dana u Francuskoj porasla do 38 stepeni, zbog čega vlasti ove zemlje stalno upozoravaju stanovnike da budu oprezni, ostanu u kući i ne izlaze na sunce tokom dana. Usled vrućina, vozači autobusa zapadnog francuskog grada Nantea požalili su se kako njihove uniforme nisu prikladne za tako visoke temperature. Kako su rekli, zavide ženama koje mogu da voze autobus u suknjama.

"S obzirom na to da su suknje dozvoljene, a šortsevi ne, mi smo odlučili da dođemo na posao u suknjama", rekao je jedan od vozača.

Predsednik Sindikata vozača Gabriel Magner dodao je kako bi u moderno doba trebalo da im bude dozvoljeno nošenje dužih šortseva.

"Ovo je jedan vid diskriminacije. Žene mogu da nose suknje, a mi ne možemo šortseve. Po ovim vrućinama temperatura na mestu vozača doseže i 50 stepeni, a nemamo klima uređaje u autobusima. To je nepodnošljivo, naročito kada ste u uniformi", rekao je Magner.

Semitan je jedina kompanija u Francuskoj koja je prošle godine vozačima autobusa dozvolila da nose tanju uniformu ili letnje pantalone, ali niko još ne dozvoljava vozačima da u šortsevima dođu na posao.

(Kurir.rs/ Klix.ba)

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track