(VIDEO) NEMA VIŠE MISTERIJE: Tramp otkrio zašto su bogataši najbolji ministri
Foto: Fonet AP (22.6.2017)

jasno

(VIDEO) NEMA VIŠE MISTERIJE: Tramp otkrio zašto su bogataši najbolji ministri

Planeta -

AmeričkiI predsednik Donald Tramp je kazao da bi radije hteo da vidi bogataša kao nekoga zaduženog za pitanje privrede, prenosi DPA i dodaje da je Tramp branio svoj kabinet koji se smatra najimućnijim u istoriji.

"Neko me pitao zašto sam postavio bogataša da bude zadužen za privredu. Pa sam mu odgovorio (...) da je to poželjan način razmišljanja (....) jer predstavljaju zemlju", kazao je Tramp svojim pristalicama na skupu u Ajovi.

Posebno aludirajući na ministra trgovine Vilbura Rosa, milijardera i bivšeg investitora, Tramp je dodao: "Oni ne žele novac. I morali su se puno toga odreći da bi preuzeli te poslove", rekao je Tramp.

Zatim se osvrnuo na Gerija Kona, njegovog glavnog ekonomskog savetnika. "On je predsednik Goldman Saksa. Pametan. On je, da bi nas predstavljao, od masovne zarade spao na kikiriki, na nikakav novac (...) i samo čekam da ga optuže da želi taj maleni novac", rekao je Tramp.

"To su sve odlični ljudi, briljantni poslovni umovi i to je ono što trebamo, to je ono što moramo imati kako nas svet ne bi iskorištavao. To više ne smemo dopustiti. A ja volim sve ljude, bogate i siromašne, ali na tim položajima ne bih želeo da imam siromašnu osobu. Da li vam to ima smisla", zapitao je Tramp.

"Ako budete insistirali, učiniću to, ali ovo mi je draže", poručio je američki predsednik.

Trampova ministrka obrazovanja Betsi Devos je naslednica milijardera, dok je državni sekretar Reks Tilerson bivši šef naftnog giganta Ekson za koga se smatra da je težak stotine miliona dolara.

Drugi bogati imenovani funkcioneri su ministar finansija Stiven Mančin, bivši menadžer hedge fonda te ministar stanovanja Ben Karson koji se obogatio prodajući knjige o svojoj medicinskih karijeri i svojim političkim idejama.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Fonet AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja