SKANDAL UOČI KOLOVE SAHRANE: Evo zašto je sinove  kancelara ujedinitelja policija morala da istera sa pogreba rođenog oca!
Foto: AP, Foto: ap

PORODIČNE NESUGLASICE

SKANDAL UOČI KOLOVE SAHRANE: Evo zašto je sinove kancelara ujedinitelja policija morala da istera sa pogreba rođenog oca!

Planeta -

Dok su zastave u Berlinu bile na pola koplja, a unutar zgrade nemački političari odavali počast svom bivšem kancelaru Helmutu Kolu, nemački mediji su se bavili privatnim sukobom u Kolovoj porodici koji je eksalirao na dan komemoracije.

foto: ap

Naime, Kolov sin Valter je došao sa decom u porodičnu kuću i pred novinarima i svima onima koji su ostavljali cveće ispred kuće pokucali su na vrata nekoliko puta. Međutim, ulaz im nije bio dozvoljen i na kraju ih je udaljila policija. Moglo se čuti kako policija govori Valteru da ima zabranu pristupa posedu.

U Nemačkoj se zna da se Valter Kol nikada nije slagao sa drugom suprugom svog oca, Majke Kol-Rihter. Javna svađa se nastavila pošto je njen advokat objavio saopštenje u kojem je osudio Valterov dolazak pred kuću iako je znao da ima zabranu pristupa.

foto: ap

Valter Kol je medijima rekao da ga je razljutilo i ražalostilo to što je za smrt svog oca čuo na radiju, a s njim, kako kaže, nije nijednom razgovarao od 2011. godine. Te su godine razgovarali poslednji put i to telefonom.

Majke Kol-Rihter je neko vreme radila u kancelarovom kabinetu. Pomalo je kontraverzna figura u životu bivšeg kancelara, a kada se teško razboleo ona je bila ta koja je strogo čuvala pristup Helmutu Kolu.

foto: EPA

Venčali su se 2008. godine, kada je Helmut Kol doževo tešku povredu mozga zbog čega praktično više nije mogao da govori. Majke je bila 30 godina mlađa od njega, a kada su se venčali Helmut Kol se prilično udaljio od svoje porodice.

Valter Kol je nedugo nakon venčanja optužio Majke da ga je izolovala od porodice i tu je počeo njihov sukob a iste optužbe protiv Majke je izneo i Valterov mlađi brat Peter.

(Kurir.rs/ Express.hr)

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track