(VIDEO)TRAMPOVA VELIKA POBEDA: Vrhovnoi sud odobrio  privremenu zabranu ulaska muslimanskim imigrantima
Foto: Vikipedija

neočekivano

(VIDEO)TRAMPOVA VELIKA POBEDA: Vrhovnoi sud odobrio privremenu zabranu ulaska muslimanskim imigrantima

Planeta -

Vrhovni sud SAD će saslušati argumente o predloženoj zabrani putovanja predsednika Donalda Trampa protiv stranih državljana iz šest većinsko-muslimanskih zemalja u svom sledećem mandatu. U međuvremenu, ljudi koji nemaju veze sa SAD neće moći da uđu.

Slučaj će biti razmatran "tokom prve sednice oktobra 2017. godine", kako vlada "nije tražila da ubrzamo razmatranje zasluga", rekao je sud.

Strani državljani iz Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena koji imaju "dobre odnose" sa Sjedinjenim Državama - poput rođaka ili radne ili obrazovne mogućnosti - i dalje će moći ući u zemlju. "Dobri odnosi" označava "blisku porodičnu vezu" kako bi se kvalifikovala za izuzeće, rekao je sud. Sudija Klarence Tomas se delimično suprostavila ovoj odluci, navodeći da će u celosti odobriti zahtev vlade i da se usprotivila se sudu koji "drži zabranu u vezi sa neidentifikovanom neimenovanom grupom stranih državljana u inostranstvu". Ova odluka će izazvati poplavu novih parnica, smatra Tomas. Sud će razmatrati zabranu koju je Tramp izdao u martu nakon što je ona februarska bila opovrgnuta na nizu sudova.

Kurir.rs/RT

Foto: Vikipedija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track