SEKS, KOCKA, A SAD I DROGA: U ovoj državi otvaraju radnje u kojima će se prodavati isključivo marihuana!
Foto: Profimedia, Foto: profimedia

NAJPOROČNIJA DRŽAVA U AMERICI

SEKS, KOCKA, A SAD I DROGA: U ovoj državi otvaraju radnje u kojima će se prodavati isključivo marihuana!

Planeta -

Marihuana za "rekreativnu upotrebu", odnosno za uživanje, postaje novi adut najporočnije američke savezne države - Nevade.

Јedina država SAD u kojoj su legalizovani kockanje i prostitucija dodaje uživanje marihuane svom popisu dozvoljenih poroka za odrasle, a prodaja bi trebalo da počne ovih dana.

Ovlašćene prodavnice ove droge moći će da prodaju do 28 grama marihuane za "rekreativno uživanje" osobama starijim od 21 godine, najavila je Stefani Klepstejn, portparol Odeljenja za porez savezne države Nevada.

Uživanje marihuane na javnim mestima i dalje je zabranjeno, a Nevada je uvela nova pravila protiv jestivih oblika indijske konoplje koji bi mogli privući decu, poput slatkiša u obliku voća koji sadrže kanabis.

Nevada uvodi i dodatni porez od deset odsto, uz redovnih 4,6 odsto, na prodaju marihuane.

Ova američka savezna država tek treba da utvrdi konačan broj prodavnica koje će regulatori odobriti. Iz cele države do sada je stiglo 60 zaheva za licencu.

Očekuje se da će mnoge od njih biti otvorene u Las Vegasu, najvećem gradu Nevade i kockarskoj meki.

Deset miliona posetilaca godišnje iz sveta i SAD moći će da se uveri da regulisanje marihuane funkcioniše, najavljuje Mason Tvert, iz policije Nevade.

foto: profimedia

Glasači u tri druge američke savezne države - Kaliforniji, Mejnu i Masačusetsu, takođe su odobrili legalizaciju ove droge.

(Kurir.rs/ RTRS)

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track