ŠPANCI IH RASKRINKALI: Bugari terali devojke iz siromašnih delova zemlje na prostituciju, a ako bi odbile...
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

BANDA MAKROA

ŠPANCI IH RASKRINKALI: Bugari terali devojke iz siromašnih delova zemlje na prostituciju, a ako bi odbile...

Planeta -

Španska policija saopštila je da je rasformirala bugarsku mrežu koja je pokušavala da uspostavi potpunu kontrolu nad prostitucijom u španskom letovalištu Marbelji na jugu zemlje.

U operaciji sprovedenoj u saradnji sa bugarskom policijom i evropskom policijskom agencijom Europol uhapšeno je 34 osumnjičenih članova mreže i "oslobođeno" 13 žrtava, navodi se u saopštenju policije bez detalja o tome kada su se ta hapšenja dogodila.

Prema policiji ta grupa je u Španiju dovodila devojke iz siromašnih delova Bugarske i terala ih na prostituciju u luksuznoj marini u Marbelji.

Ako bi odbile one su nasilno napadnute i zaprećeno je njihovim rođacima u Bugarskoj, navela je policija.

Banda je terala devojke da kradu bankovne kartice svojih klijenata. Neke od njih su drogirale klijente da bi sebi olakšale posao.

Istraga je počela u septembru 2014. kada se jedna Bugarka prijavila policiji u Marbelji tvrdeći da je pobegla od ljudi koji su je terali na prostituciju.

Istražitelji su otkrili da svodnici nisu delovali sami već su bili deo velike međunarodne mreže koja je operisala uglavnom u Španiji i u u Bugarskoj s ciljem da stekne potpunu kontrolu nad prostitucijom na obali Marbelje, navela je policija.

Policija je uhapsila 26 osoba u Španiji i osam u Bugarskoj i sprovela 36 pretrage u te dve zemlje.

(Kurir.rs/ Beta)

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track