(VIDEO) MOŽDA JE TRAMP IMPRESIONIRAO PUTINA, ALI RUSKE MEDIJE NIJE: Evo kako je  državna TV videla njihov susret na samitu G20
Foto: Youtube screenshot/Sila Slova

Oštro

(VIDEO) MOŽDA JE TRAMP IMPRESIONIRAO PUTINA, ALI RUSKE MEDIJE NIJE: Evo kako je državna TV videla njihov susret na samitu G20

Planeta -

Ruska državna televizija nije bila impresionirana Donaldom Trampom na samitu G20-a u Hamburgu prošle nedelje. Svetske lidere koji su se tamo sastali i predsednika SAD-a zasenila je prava zvezda samita: ruski predsednik Vladimir Putin. Dmitrij Kiseljov, čuveni voditelj najgledanijeg informativnog programa Vesti Nedelje na Kanalu 1, postavio je visoka očekivanja za prvi sastanak Trampa i Putina. "Ljudi širom planete su očekivali ovaj trenutak i nadali se uspehu", rekao je Kiseljov. Ali pre nego što je počeo sa opisom susreta na samitu G20, Kiseljov je prvo podsetio gledaoce na događaj iz Italije gde je umetnik nacrtao portret ruskog predsednika u polju sa traktorom. Zatim se vratio na Hamburg. "Prvo, [ovde] je važna razlika između Tramp-a na TV-u i stvarne osobe", rekao je Kiseljov, prelazeći na snimak Putina koji razgovara sa novinarima o sastanku u Hamburgu.

"Tramp na TV je veoma različit", rekao je Putin. "[U stvarnom životu] on se koncentriše na temu, ponaša se normalno u razgovoru sa partnerom i relativno je brzo analizira." "Mislim da ako se naš odnos nastavi u istom smeru, postoje svi razlozi da možemo makar delimično možemo poverenje nivo saradnje koji nam je potreban", rekao je Putin novinarima. U svom konspirativnom tonu, Kiseljov je rekao da je ton sastanka dva presednika bio odmah poznat. Putin je izgledao "na svom mestu" i "fokusiran". U potpunom kontrastu, Tramp se pojavio kao da je "sad izašao iz ludnice, ostavljajući za sobom u Sjedinjenim Državama celu, ludu anti-rusku kampanju".

Čak i u Hamburgu, Kiseljov je nastavio, Tramp nije mogao da pobegne od "idiotskih i neosnovanih pitanja." Zato je Tramp otkazao završnu konferenciju za štampu u poslednjem trenutku, rekao je on. Ali Putin se suočio sa novinarima "mirno i samouvereno", rekao je Kiseljov. Ruski predsednik je čak odgovorio na pitanje američkog novinara o tome da li su predsednici razgovarali o mešanju u američke izbore. "Tramp me je pitao. Odgovorio sam "rekao je Putin. "Činilo mi se da je zadovoljan odgovorom. Nema razloga za razmišljanje da se Rusija mešala u izborni proces u Sjedinjenim Državama. " Dok je način na koji je Kiseljov predstavio Trampa malo naškodio predsedniku SAD, njegovi sunarodnici nisu bili te sreće. Trampova press služba je bila bez cilja, rekao je voditelj dok snimak pokazuje novinare SAD kako se približavaju svetskim liderima.

"Kao što smo mogli da očekujemo, američki novinari počeli su viču svoja pitanja kod predsednika", napomenuo je dopisnik kanala. U programu su takođe pokazali odlomke medijske pokrivenosti SAD-a na samitu. Američki prezenteri su govorili da je Putin "tip koji zna šta radi", a Tramp nekoga ko je "izgledao nervozan". U poređenju sa drugim svetskim liderima na Vesti Nedelje, Tramp je još dobro prošao. Kanal 1 je pokazao nemačku kancelarku Angelu Merkel kako zeva na završnoj konferenciji i kako je iznenadio pas koji laje. "Svi su primetili da je Merkel stalno bila uz Putina, uz konstantne osmehe", primetio je Kiseljov.

Nedavno izabrani francuski predsednik Emanuel Makron stigao je na sastanak sa Putinom sa mali zakašnjenjem. On je na samom početku sastanka podigao svoje čarape.

Ipak, Kanal 1 je propustio da naglasi Putinovu lošu naviku da stalno kasni na sastanke.

Kurir.rs/Moscow Times

Foto: Youtubescreenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja