FATALNA RUSKINJA RUŠI TRAMPA: Sin predsednika SAD svedoči o vezama sa ruskom advokaticom
Foto: Natalia Veselintskaya facebook

drama

FATALNA RUSKINJA RUŠI TRAMPA: Sin predsednika SAD svedoči o vezama sa ruskom advokaticom

Planeta -

Sin američkog predsednika Donald Tramp Mlađi rekao je danas da će rado podeliti informacije sa Odborom za obaveštavanje Senata SAD ukoliko to telo odluči da analizira sastanak koji je on imao sa ruskom advokaticom tokom predizborne kampanje svog oca.

"Rado ću sarađivati sa Odborom i proslediti mu ono što znam", napisao je Trampov sin na Tviteru, nakon što je jedan republikanski član Odbora rekao da će ga to telo ispitati, prenosi Rojters.

Istovremeno, Bela kuća je saopštila da nema ničeg neprimerenog u tome što se Trampov sin sastao s ruskom adokvaticom za vreme predsedničke kampanje prošle godine, istakavši da je taj sastanak kratko trajao i da se "posle toga apsolutno ništa nije desilo", navodi britanska agencija.

Ranije danas, stručnjak za odnose sa javnošću Rob Goldstoun, koji je organizovao sastanak sina predsednika SAD Donalda Trampa i ruske advokatice Natalije Veseljnickaje, izjavio je da je to učinio na zahtev svog klijenta iz Moskve, pevača, tekstopisca i preduzetnika Emina Agalarova.

Kako je obrazložio u saopštenju, Agalarov ga je pitao da pomogne da se organizuje sastanak između Donalda Trampa Mlađeg i ruske advokatice, za koju kaže da je tvrdila da ima informacije u vezi sa nelegalnim donacijama Demokratskom nacionalnom komitetu tokom kampanje.

Prema njegovim rečima, Veseljnickaja je otvorila sastanak s Trampovim sinom uz nekoliko primedbi o finansiranju kampanje pre nego što je prešla na pitanje zabrane državljanima SAD da usvajaju rusku decu.

U tom trenutku, naglasio je, Tramp je prekinuo sastanak, prenosi Rojters.

"Ništa nije proizišlo iz tog sastanka i nije bilo naknadnih susreta strana", rekao je Goldstoun.

"Njujork tajms" je ranije objavio da je najstariji Trampov sin pristao na sastanak sa Veseljnickajom nakon što su mu obećane informacije štetne po kandidatkinju Demokratske partije za Belu kuću Hilari Klinton.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Fejsbuk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track