(VIDEO) VOJNA PARADA U PARIZU Makron: Ništa nas nikada neće razdvojiti od Amerike
Foto: Reuters

Ceremonija

(VIDEO) VOJNA PARADA U PARIZU Makron: Ništa nas nikada neće razdvojiti od Amerike

Planeta -

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas da ništa "nikad neće razdvojiti" Francusku i SAD, u kratkoj izjavi koju je dao dok je američki predsednik Donald Tramp stajao pored njega, na kraju tradicionalne vojne parade povodom nacionalnog praznika 14. jula.

Francuska je u svojoj istoriji našla "sigurne saveznike, prijatelje koji su nam pritekli u pomoć" i "Sjedinjene Države su među njima, i zato nas ništa nikad neće razdvojiti", rekao je Makron sa zvanične tribine sa koje su Tramp i on sa suprugama posmatrali današnju vojnu paradu u Parizu.

"Prisustvo Donalda Trampa i njegove supruge danas pored mene je znak vekovnog prijateljstva", rekao je Makron.

Dvojica lidera su se rukovala i zagrlila posle Makronove izjave i Tramp je sa suprugom Melanijom krenuo na aerodrom odakle će otputovati nazad u SAD posle dvodnevnog boravka u Parizu.

Tramp je bio počasni gost na ovogodišnjoj vojnoj paradi, kada se takođe obeležavala stogodišnjica ulaska Amerikanaca u Prvi svetski rat. Američki predsednik je aplaudirao tokom parade na kojoj su promarširale razne francuske vojne jedinice. U jednom trenutku Tramp je salutirao grupi američkih marinaca i vojnika koji su učestvovali u francuskoj ceremoniji.

Tokom posete Parizu Tramp je obišao sa Makronom Palatu Invalida gde je sahranjen Napoleon Bonaparta, i imao s francuskim predsednikom i njegovom suprugom privatnu večeru u restoranu na vrhu Ajfelove kule koju je pripremio lično šef Alen Dikas.

Prethodno su Tramp i Makron imali razgovore i odžali kratku konferenciju za štampu.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Pet činjenica koje niste znali o Emanuelu Makronu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track