ŠOKANTNI TAJNI SNIMCI PRINCEZE DAJANE: Plakala sam pred kraljicom, a seks sa Čarlsom...
Foto: Profimedia

isplivale tajne

ŠOKANTNI TAJNI SNIMCI PRINCEZE DAJANE: Plakala sam pred kraljicom, a seks sa Čarlsom...

Planeta -

Kraj avgusta 1997. godine obeležila je najveća tragedija britanskog plemstva poslednjih desetak godina, smrt planetarno popularne princeze Dajane. Novi i široj javnosti nepoznati materijali pojavljuju se čak i dve decenije nakon njene smrti, a kako prenosi britanski Gardijan, uskoro će se na malim ekranima pojaviti snimci Dajane sa njenim instruktorom javnog nastupa.

Snimci su nastali ranih devedesetih kada se Dajana obratila Piteru Setelenu za pomoć u javnim nastupima, a on joj je davao instrukcije u privatnoj rezidenciji u Kensingtonu. Završile su u Skotland Jardu nakon što je njen batler Pol Barel u javnost izneo neke zaista intimne trenutke života kraljevskog dvora. Sadržaj snimaka bio je toliko osetljiv da tužilaštvo nije htelo da ih koristi na suđenju Barelu, a delovi su prodati za basnoslovnu svotu novca američkoj TV kući NBC. Prikazivanje je izazvalo toliko kontroverzi da je jedan parlamentarac molio da britanske kompanije da ih ne objavljuju barem do kraja života Dajaninih sinova.

Prava je otkupio BBC 2007. godine za 30.000 funti i bili su ključni delovi planiranog dokumentarca koji na kraju nikada nije objavljen iako je trošak premašio 100.000 britanskih funti.

"Otišla sam vrhovnoj dami i rasplakala se. Pitala sam je šta ću da uradim, a ona mi kaže: "Ne znam. Nema nade za Čarlsa", govori Dajana na snimku dok opisuje kako je tražila pomoć od kraljice nakon što je saznala da je Čarls nastavio vezu sa Kamilom Parker. Britanski Telegraf piše da je Dajana otkrila da se samo 13 puta videla sa Čarlsom pre braka. "Ponekad bi me zvao nedelju dana svaki dan a onda tri nedelje ne bi reč progovorio samnom. Jako čudno ponašanje. A kada bi me nazvao bila sam neverovatno uzbuđena", priča Dajana. Što se tiče njihovog seksualnog života, Dajana na snimku priznaje da su ona i Čarls imali ljubavne odnose jednom u tri nedelje.

"To nam je s vremenom postala norma, jedanput svake tri nedelje", rekla je Dajana. Brak sa Čarsom bio je problematičan duže vreme, a jednom prilikom bila je toliko frustrirana da je rekla: "Da mogu da napišem scenarijo svog života, moj suprug bi otišao sa svojom ljubavnicom i nikad se ne bi vratio".

Izgleda da postoji dvadeset traka na kojima je snimljen prilično kompromitirajući materijal, zbog kojih se čak i Bakingemska palata zalagala da nikada ne ugledaju svetlo dana. Ovo su inače tek neki od retkih sačuvanih snimaka popularne princeze.

Drugi bitan dokumentarac prikazaće odnos princeze prema sinovima Vilijamu i Hariju.

"Dvadeset godina kasnije Hari i ja mislimo da je vreme za otvoreni razgovor o našoj majci. Nadamo se da će film prikazati jednu drugu stranu, onako kako su je njeni najbliži videli", Ispričao je Vilijam u najavi za film.

"Gledaocima će biti jasno na prvi pogled da je film zapravo pismo dvojice malih dečaka majci koju su izgubili", piše Dejli mejl i napominje da se vidi i koliko, sada odrasli, prinčevi krive svog oca za sve što se dogodilo. Film je nastao kao topli porodični portret, ali nema mesta za nesuđenog britanskog kralja.

"Nikada se ne govori o njemu, osim u kontekstu Dajanine tuge u braku i konačnog raspada braka. Kao da ga dečaci kažnjavaju zato što nije napustio Kamilu, zato što nije voleo Dajanu i zato što je igrao ulogu u njenoj smrti", govori novinarka Sara Vajn. Istina, naravno, nije bila crno-bela i Dajana je imala svojih problema u životu. Pratile su je glasine o ljubavnicima, a priznala je samopovređivanje, depresiju i bulimiju. Brak je bio disfunkcionalan praktično od samog početka i bilo je jasno da Dajana i Čarls ne mogu da funkcionišu.

(Kurir.rs/Express.hr)

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track