OVO SU PREDVIDELI NOSTRADAMUS I BABA VANGA: Videli su 6 događaja koji će promeniti istoriju sveta
Foto: Profimedia, Printscreen

proročanstva

OVO SU PREDVIDELI NOSTRADAMUS I BABA VANGA: Videli su 6 događaja koji će promeniti istoriju sveta

Planeta -

Nostradamus i baba Vanga proroci su koji se najčešće citiraju kada se govori o predviđanju budućnosti sveta. Neka od njihovih proročanstava definitivno su se ostvarila, a evo nekih koja su promenila sudbinu sveta.

6. Pad Sovjetskog Saveza

Baba Vanga je predvidela da će se sovjetska unija srušiti i navodno precizno predvidela datum smrti Josipa Staljina (16. oktobar 1952). Staljin je bio poznat po tome što je ućutkivao svakoga ko se suprotstavio njegovoj moći, tako da nije bilo čudno što odbacio proročanstvo o njegovoj smrti i nestanku njegovog carstva. Naravno, u tom trenutku, predviđanje baba Vange je tek trebalo da se u potpunosti realizuje. Bila je kažnjena zbog njenog predviđanja, ali se, ipak, na kraju poslednja smejala kada se sve ostvarilo.

5. Hitlerov uspon U svojoj knjizi Nostradamus je napisao: "Iz dubine Zapada Evrope mlado dete rodiće se od siromašnih ljudi, On će svojim jezikom zavesti veliku vojsku; Njegova slava će se povećati prema Istoku". Ovo je tumačeno kao referenca za uspon Adolfa Hitlera u Nemačkoj. Mnogi ljudi priznaju Nostradamusovo upozoravenje svetu o njegovoj potencijalnoj moći, iako niko nije povezivao sve to dok Hitler nije došao na vlast.

4. Bregzit Iako Baba Vanga nije predvidela tačne okolnosti, ona je predvidela da će Evropa, kakvu znamo, nestati 2016. godine. Te godine je Britanija glasala da napusti EU. Stručnjaci kažu da i druge zemlje mogu da krenu sličnim koracima, dajući dodatni kredibilitet ovom predviđanju. Pošteno govoreći, prilično je jasno da je baba Vanga predvidela i islamske ekstremiste koji će "marširati Evropom", pa se i ovo predviđanje tumači kao mogućnost "promene Evrope". Još uvek je previše nagađanja u vezi sa tačnom godinom koju je pomenula, a tiče se promene Evrope. Nadamo se da je sve samo slučajnost, jer ostatak ovog proročanstva kaže da će ID preuzeti Evropu i učinite je glavnim štabom.

3. Dolazak Obame

Baba Vanga je predvidela da će 44. predsednik SAD biti Afroamerikanac. Naravno, 44. predsednik SAD bio je prvi afro-američki predsednik u američkoj istoriji Barak Obama. Ono što čini ovo predviđanje strašnim je što je rekla da će 44. predsednik biti zadnji predsednik SAD. Nejasno je šta je tačno mislila, ali je verovatno mislila na napredak jedne svetske vlade.

2. Uspon Islamske države

Citat koji je pripisan predviđanju rasta ID je veći nego mnoga njena druga predviđanja. Vanga je predvidela "veliki muslimanski rat" u novom milenijumu, koji bi mogao da se odnosi na arapsko proleće i eventualno uspon ID. Predviđala je i da će muslimani napadati Evropu, što je ID uradio prošle godine. Jedina razlika u predviđanju Vange i stvarnosti je da je Vanga predvidela napad hemijskim i nuklearnim oružjem. Iako to tek treba da se desi, ovo je veoma uznemirujuće jer dolazi od jednog od najtačnijih vidovnjaka u istoriji. Ona je rekla da će u narednim godinama Evropa biti potpuno loša za život. Ovo se još nije dogodilo, a prozor u njenom vremenskom okviru se ovde zatvara, tako da se možemo, ipak, time malo utešiti. Ipak, sa porastom islamskog ekstremizma, to se mora smatrati mogućnošću.

1. Napadi na SAD 9. septembra

Bilo je više predviđanja o događajima 11. septembra u SAD, uključujući i Nostradamusova i baba Vangina. Nostradamus je bio mnogo manje jasan, ali je sa ovim predviđanjem bio mnogo precizniji. Rekao je: "Vulkanska vatra iz središta Zemlje izazivaće drhtanje oko novog grada: dve velike stene izazvati dugogodišnji rat. Onda će Aretusa zacrveneti novu reku ... U 1999. godini, u sedmom mesecu, sa neba će doći velik kralj terora". Inače, postoji spor oko ovog datuma ali je u vreme Nostradamusa svet bio sasvim drugačiji, pa stručnjaci smatraju ovu nomenklaturu kao čistu semantiku. Baba Vanga, s druge strane, bila je mnogo specifičnija. Rekla je: "Horor, horor! Američka braća će pasti pošto ih napadnu čelične ptice. Vukovi će zavijati u grmlju, a nevina krv će teći".

(Kurir.rs/Therichest.com)

Foto Profimedia/Printscreen Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POTPUNO NEOBJAŠNJIVO: 10 najmisterioznijih fotografija u istoriji čovečanstva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track