(VIDEO) JOŠ JEDAN UŽASAN NAPAD U LONDONU: Dva tinejdžera vrištala u agoniji kada im je bačena kiselina u lice
Foto: Youtube/Printscreen

GRAĐANI IM PRITRČALI U POMOĆ

(VIDEO) JOŠ JEDAN UŽASAN NAPAD U LONDONU: Dva tinejdžera vrištala u agoniji kada im je bačena kiselina u lice

Planeta -

Još jedan napad kiselinom se odigrao u Londonu kada su u istočnom delu grada napadnuta dvojica tinejdžera, a hemikalija im je bačena u lice.

Momci su vikali: "Bacili su kiselinu na nas!" i tražili su pomoć. Upali su u jednu prodavnicu, a prodavac je ispričao da im je odmah dao vodu da isperu lice.

"Bilo me je zaista strah. Plakali su i tražili da ih polijem vodom. Nazvao sam hitnu pomoć, ali mi je trebalo pola sata da stignu. Srećom, vatrogasci i policija došli su veoma brzo jer su bili odmah iza ugla. Nisam nikad video nešto slično. Bilo me je strah", ispričao je prodavac.

Šta se događalo posle toga pokazuju snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama.

Spasioci su mladiće ispirali vodom iz flaše, a zatim i vatrogasnim crevom. Svedoci kažu da su videli kako im se guli koža na licu i da se boja kože promenila. Takođe, rukav na jakni koju je jedan muškarac nosio se potpuno istopio od kiseline.

To je samo jedan u nizu sve češćih napada takve vrste. U istočnom Londonu se u poslednje vreme nekoliko puta dogodilo da tinejdžeri na skuterima bacaju opasne hemikalije na dostavljače kako bi mogli da ukradu njihove mopede. Zbog toga su neki vozači počeli da odbijaju da rade u noćnim smenama.

Podsetimo, 13. jula je zbog napada kiselinom ozbiljno povređeno pet ljudi.

Britanski mediji pišu kako napadači sada češće biraju kiselinu nego klasično oružje za napad. Trenutno nema kazni za posedovanje takvih hemikalija, za razliku od posedovanja noževa ili pištolja.

Kurir.rs/Mirror Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: SRAMOTA! Direktor škole uzima milione! Mesečno primi 1.600.000 dinara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track