(VIDEO) SA BRODA MRTVIH PREŽIVELA JE SAMO ONA: Devojčica otkrila horor priču tek posle 50 godina
Foto: Youtube screenshot/World source

jezivo

(VIDEO) SA BRODA MRTVIH PREŽIVELA JE SAMO ONA: Devojčica otkrila horor priču tek posle 50 godina

Planeta -

Ovo je potresna priča o devojčici koja se sama našla na moru i tajnu koju je čuvala sa sobom sve dok je nisu pronašli.

Artur i Žan Dupertau štedeli su novac da povedu svoju decu na jedrenje do Bahama. Želeli su da putovanje bude posebno, i da se deca sećaju ovog putovanja. Na kraju odmor je bio za pamćenje, ali ne onako kako su oni hteli.

Jedne noći usred putovanja, njihova 11-godišnja kćerka Teri Džo krenula je u krevet ranije. Pošto su plovili noću, željeli su da se naspavaju za sutrašnji dan. U jednom momentu, Teri Džo se probudila usred noći i čula svog brata kako plače. Tokom intervjua za "Foks Njuz", prisjetila se tog strašnog momenta: “Pomozi, tata, pomozi!” – i to je bila vrsta vriska da ste znali da se nešto strašno dešava”, rekla je.

Nakon što su je krici iznenada probudili nije znala šta da radi. Sačekla je nekoliko minuta u krevetu, a kada je ustala videla je najgori košmar. Njena cela porodica je ležala na podu u lokvi krvi.

Brzo je otrčala do kabine na palubi gdje je vidjela kapetana. Kada ga je upitala šta se desilo, nasilno ju je gurnuo niz stepenice. Shvatila je da je suviše opasno da ostane na jahti sa tako nasilnim kapetanom.

Uspela je da se iskrade na splav i pobegne. Na tom splavu je boravila 4 dana, sama na moru, dok konačno nije spašena. Prisjećajući se tog momenta, Teri Džo je prepisala svoje preživljvanje Bogu i veri u njega.

Teri je podelila svoju priču za "Tudej Njuz": “Nikada nisam bila uplašena. Bila sam napolju na pučini i volela sam vodu. Imala sam jaku veru. Verovala sam u Boga i molila sam mu se da mi pomogne, pustila sam sve da teče svojim tokom".

Napokon se saznala cijela istina o tome šta se zapravo desilo. Kapetan Jahte, Džulijan Harvi, bio je bivši vazduhoplovni pilot koji je imao niz finansijskih problema. Sa sobom je na putovanje poveo svoju novu ženu Meri Din. Kasnije je otkriveno da je nedugo pre putovanja uzeo životno osiguranje za nju.

On je prvo planirao da ubije samo svoju ženu, i da baci telo u more i prijavi nestanak. Ali, kada mu je žena pokazala otpor sve je krenulo po zlu. Ostali putnici na jahti su čuli komešanje i krenuli da vide šta se dešava, zbog čega je Džulijan morao da ubie svedoke.

Ubio je Terinog oca ispod palube, a njenu majku i brata u kabini. Džulijan je spašen sledećeg jutra, ali njegova priča o oluji i vatri koja se pojavila na čamcu nije bila ubedljva.

Kada je nakon nekoliko dana Džulijan čuo da je Teri Džo preživela, izvršio je samoubistvo. Znao je da je samo pitanje vremena pre nego što istina izađe na videlo.

Ova je čudna, ali istinita priča o Džo koja je ostala siroče na sred okena. Ovo se desilo 1961. godine, ali nije joj bilo prijatno da priča o tome do 1980-ih godina. Na kraju je napisala knjigu pod nazivom “Sama: siroče u okeanu” kada je rešila da svoju priču podeli sa ostatkom sveta.

Kurir.rs/Magazin.ba

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Duh ubijenog dečaka pojavio se na mestu ubistva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track