NEOBIČNA PODRŠKA AMERIČKOG SVEŠTENIKA: Tramp ima moralno ovlašćenje da ubije Kim Džong-una!
Foto: Reuters

uz predsednika

NEOBIČNA PODRŠKA AMERIČKOG SVEŠTENIKA: Tramp ima moralno ovlašćenje da ubije Kim Džong-una!

Planeta -

Teksaški sveštenik Robert Džefres, jedan od Trampovih "evangelističkih savetnika" koji je držao propoved na dan njegove inauguracije, izjavio je da predsednik ima "moralno ovlašćenje za ubistvo severnokorejskog vođe Kim Džong-una", piše Vašington post. "Što se tiče borbe protiv onih koji čine zlo, Biblija nam jasno kaže: Bog je dao vladarima moć da koriste sva potrebna sredstva - uključujući rat - da zaustave zlo. U slučaju Severne Koreje, Bog je dao Trampu ovlašćenje da ubije Kim Džong-una", izjavio je sveštenik. On je takođe rekao da se osećao primoranim da objavi svoju izjavu nakon što je Tramp zapretio da će Severnu Koreju "dočekati vatra i bes kakve svet još nije video".

"Biblija daje vladi ovlašćenja da učini šta god je potrebno, uključujući atentat, smrtnu kaznu ili teške kazne za one koji čine zlo, poput Kim Džong-una", rekao je Džefres.

Kontroverzni sveštenik je tokom jedne propovedi u Vašingtonu takođe izjavio da je "prvi korak u ponovnoj izgradnji nacije bila gradnja zida oko Jerusalima za zaštitu njegovih građana": "Znate, Bog nije protiv gradnje zidova". Time se složio sa Trampovim planom za gradnju zida na granici sa Meksikom. Rekao je da je svestan da bi njegovi komentari o Severnoj Koreji mogli biti ocenjeni kao kontroverzni, ali za to krivi "one koji nisu dovoljno upućeni u Bibliju".

(Kurir.rs/Index.hr)

Foto Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track