ETIHAD O STEČAJU ER BERLINA: Razočarani smo, ali pružićemo im svu podršku!
Foto: profimedia-0256597744

manjinski partner

ETIHAD O STEČAJU ER BERLINA: Razočarani smo, ali pružićemo im svu podršku!

Planeta -

Avio-prevoznik Etihad Ervejz saopštio je danas povodom zahteva za pokretanje stečaja u Er Berlinu, da je takav razvoj događaja razočaravajući za sve strane.

"Obavešteni smo da je avio-kompanija Er Berlin podnela zahtev za pokretanje stečajnog postupka. Ovakav razvoj događaja je izuzetno razočaravajući za sve strane, naročito zbog toga što je Etihad pružao znatnu podršku avio-kompaniji Er Berlin u ranijim slučajevima kada se suočavala sa izazovima održavanja likvidnosti, kao i tokom programa restrukturiranja u proteklih šest godina", navodi se u saopštenju.

Iz Etihada navode da su u aprilu obezbedili 250 miliona evra dodatnih sredstava za Er Berlin i pružili podršku avio-kompaniji u iznalaženju strateških opcija za dalje poslovanje.

Ipak, dodaje se dalje, poslovanje avio-kompanije Er Berlin se neviđenim tempom pogoršavalo, što je onemogućilo prevazilaženje značajnih izazova i primenu alternativnih strateških rešenja.

"Pod ovim okolnostima, kao manjinski akcionar, Etihad nije u mogućnosti da ponudi dodatna sredstva jer bi na taj način uvećao svoju finansijsku izloženost. Ostajemo otvoreni za pomoć u pronalaženju komercijalno održivog rešenja za sve strane", poručili su iz Etihada.

Avio-kompanija sa sedištem u Abu Dabiju je takođe izrazila očekivanje da će Er Berlin nastaviti da obavlja letove tokom stečajnog postupka, podsećajući da sa nemačkim avio-prevoznikom ostvaruje komercijalnu saradnju u brojnim oblastima, koja između ostalog obuhvata i kod-šer letove.

"Pružićemo podršku rukovodstvu Er Berlina u ovoj teškoj situaciji", navodi Etihad u saopštenju i dodaje da Nemačka ostaje važno tržište za Etihad i Abu Dabi.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Neviđena pljačka! Evo gde je završilo 7.000.000 evra građana Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track