BIZARNA SMRT ČEČENSKOG POSLANIKA: Posle neuspelog atentata, izgubio život u saobraćajnoj nesreći!
Foto: profimedia-0335761677

nečuveno

BIZARNA SMRT ČEČENSKOG POSLANIKA: Posle neuspelog atentata, izgubio život u saobraćajnoj nesreći!

Planeta -

Jedan poslanik u parlamentu ruske republike Čečenije poginuo je danas posle pokušaja atentata dok je automobilom putovao na posao, javlja AFP.

Prema preliminarnim informacijama, "poslanik je izašao iz svog doma da bi se automobilom odvezao na posao. Na autoputu u okrugu Ačkoj-Martan, neidentifikovani napadači pucali su na njegov automobil, što je dovelo do nesreće u kojoj je poslanik poginuo", navodi se u saopštenju istražnog odbora nadležnog za teška krivična dela.

U saopštenju se ne navodi ime poslanika, dok državna novinska agencija RIA Novosti, pozivajući se na reči portparola istražnog odbora, tvrdi da je reč o Mukmadu Aškabovu iz Komunisitčke partije.

Izražavajući saučešće u saopštenju na svom internet sajtu, Komunistička partija je 61-godišnjeg Aškabova nazvala "prijateljem, bratom i drugom", prenosi AFP.

Ovaj bivši komunistički funkcioner iz doba Sovjetskog Saveza poslanik je postao prošle godine.

Rukovodio je odborom za pitanja poljoprivrede, a 2015. je radio kao savetnik glavnog štaba čečenskog lidera Ramzana Kadirova, saopštio je parlament na svom internet sajtu.

Čečenske vlasti se još nisu zvanično oglasile povodom incidenta, a nadležni organi su pokrenuli istragu zbog ubistva, za koje smatraju da je motivisano službenim položajem žrtve, navodi agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track