(VIDEO) SMRTONOSNA OLUJA SEBASTIJAN TUTNJI EVROPOM: Strašno nevreme i uraganski vetrovi odneli tri života, a udariće i na ove zemlje!
Foto: YT Printscreen

Evropska Irma

(VIDEO) SMRTONOSNA OLUJA SEBASTIJAN TUTNJI EVROPOM: Strašno nevreme i uraganski vetrovi odneli tri života, a udariće i na ove zemlje!

Planeta -

Najmanje tri osobe stradale su u oluji "Sebastijan" u Nemačkoj, gde su na severu zemlje zabeleženi vetrovi snage uragana od 130 kilometara na sat.

Oluja je u sredu pogodila zapad i sever Nemačke, a kreće se ka istoku zemlji, saopštili su nemački meteorolozi.

Nekoliko nemačkih regiona izdalo je upozorenja u kojima savetuje stanovnicima da ostanu kod kuće, dok službe za vanredne situacije ne očiste puteve i poprave probleme s nestanakom struje, prenosi AFP. Prema navodima lokalnih vatrogasnih službi, telo muškaraca u invalidskim kolicima pronađeno je u reci u severnom gradu Hamburgu. Svedoci su ga videli kako upada u vodu, ali uprkos naporima spasilačkih službi, među kojima su bili i ronioci, čamac i helikopter, "oni nije mogao biti spasen", navodi francuska agencija.

Među poginulima je i jedan pešak u Hamburgu kojeg je pogodila skela koja je pala sa sedmog sprata zgrade, saopštila je policija. On je odvezen u bolnicu, gde je kasnije preminuo. Prema navodima lokalne policije, treća žrtva je 53-ogodišnji muškarac na kojeg je palo drvo u gradu Brilion.

Oluja je u sredu došla do Nemačke i nastavit će da se širi dalje zemljom. Kako oluja bude došla do Severnog mora, snažni i štetni udari vetra proćiće će severnom obalom. Ona, kao i severne obale Holandije i Danske, mogu se naći pod udarom vetra od preko 110 kilometara na sat.

(Kurir.rs/Tanjug/Avaz)

(Foto: YT Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

IŠČUPAO DRVO KAO DA JE TRAVČICA! Posle ovog snimka shvatićete koliko je uragan Irma moćan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track